Ministras: trys savivaldybės, pirmos vakcinavusios per 90 proc. senjorų, gaus premijas | Diena.lt

MINISTRAS: TRYS SAVIVALDYBĖS, PIRMOS VAKCINAVUSIOS PER 90 PROC. SENJORŲ, GAUS PREMIJAS

Sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio teigimu, planuojama, kad trys savivaldybės, kurios greičiausiai, bet ne vėliau kaip iki gruodžio 1 d. nuo COVID-19 vakcinuos per 90 proc. vyresnių nei 75 metų gyventojų, gaus piniginius prizus.

Ministro teigimu, premijos bus skirtos komandoms, prisidėjusioms prie senjorų vakcinavimo.

„Planas yra, kad jeigu savivaldybė iki gruodžio 1 d. pasiekė rezultatą ir paskiepijo savivaldybėje 90 proc. 75+ grupės asmenų, tai tos trys savivaldybės, kurios pirmosios pasieks šį rezultatą, gaus pinigines premijas, kad konkretiems žmonėms galėtų išmokėti iki 30 proc. vidutinio darbo užmokesčio dydžio premijas“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje teigė A. Dulkys.

Ministro teigimu, jeigu savivaldybėje nuo COVID-19 pasiskiepytų 98 proc. gyventojų, būtų išmokėtos iki 50 proc. vidutinio darbo užmokesčio siekiančios premijos.

A. Dulkys atkreipia dėmesį, kad šiuo metu geriausius vakcinacijos rezultatus demonstruoja Neringos savivaldybė. Šiuo metu Neringos savivaldybėje vakcinuota daugiau nei 95 proc. gyventojų.

„Neringa bus pavyzdys kitoms savivaldybėms ir Neringos savivaldybei bus išmokėtas atitinkamas piniginis apdovanojimas“, – patikino ministras.

A. Dulkys žada padidinti išmoką šeimos gydytojams už pasiskiepyti nuo COVID-19 sutikusį senjorą. 

„Dabar organizuosime tokią vieno mėnesio akciją maždaug iki lapkričio vidurio, kada bus skatinama dar papildomai būtent tą mėnesį po 30 eurų už pasiskiepijusį senjorą, už suteiktą jam konsultaciją“, – trečiadienį žurnalistams po Vyriausybės posėdžio sakė ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Seimūnams po 6 doze Covid skiepų

Kaip paraginti žmones numirti ir pan...? Už 100 eurų, už socialinį privalumą...? Susileiskit Seimo nariai sau ir savo šeimos nariams po 3, 4,...dozę vakcinos. Pakalbėsim po 6 dozės (jei dar bus su kuo kalbėtis)....

vakcinos bandymuose juk dalyvaujame visi, ne tik senjorai

Ko mums nemoka niekas už tai?

dulke, \\\\\.../////

sūka,kuo daugiau skiepų tuo daugiau susirgimų ir mirčių.O jis vis kuo daugiau paskiepyti.Dulke,kad tu greičiau nustiptum,nemarinęs žmonių.Velnio išpera.PRAKEIKIU.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS