Ministru neskirtas L. Savickas: nesiimu vertinti prezidento sprendimo | Diena.lt

MINISTRU NESKIRTAS L. SAVICKAS: NESIIMU VERTINTI PREZIDENTO SPRENDIMO

Prezidento Gitano Nausėdos į ekonomikos ir inovacijų ministrus trečiadienį nepaskirtas premjero patarėjas Lukas Savickas teigia nesiimsiantis vertinti šalies vadovo sprendimo.

„Aš tikrai nesiimu vertinti prezidento sprendimų ir manau, kad politologai turėtų įvertinti“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė L. Savickas.

Jis taip pat teigė, kad susitikimo su prezidentu metu nekilo papildomų klausimų.

„Susitikimo metu, manau, kad labai sėkmingai pavyko detaliai aptarti tiek darbus, tiek būdus, tiek mano asmenines patirtis, susitikimo metu papildomų kažkokių atvirų klausimų tikrai nekilo“, – teigė jis.

„Aš ėjau su labai aiškiu nusiteikimu įgyvendinti darbus, kurie, mano akimis, buvo reikalingi užtikrinti, kad būtų įgyvendinti. Prezidento sprendimas – toks, koks yra“, – sakė L. Savickas.

Aš ėjau su labai aiškiu nusiteikimu įgyvendinti darbus, kurie, mano akimis, buvo reikalingi užtikrinti, kad būtų įgyvendinti. Prezidento sprendimas – toks, koks yra.

Jis taip pat pridūrė, kad labai svarbu, jog jo situacija netaptų dar vienu argumentu jauniems savo sričių profesionalams, jaunosios kartos politikams nesirinkti politikos kelio.

L. Savickas taip pat teigė, kad nėra priėmęs sprendimų ar sulaukęs pasiūlymų dalyvauti šiemet vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

Prezidentūra trečiadienį pranešė, kad premjero pateiktas kandidatas L. Savickas ekonomikos ministru nebus skiriamas, nes jam pritrūktų patirties per trumpą kadencijos pabaigos laiką atlikti svarbių sektoriui darbų.

29 metų L. Savickas dirba S. Skvernelio patarėju ekonomikos ir strateginių pokyčių valdymo klausimais. Pernai jis su „valstiečių“ sąrašu išrinktas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariu, tačiau šiai partijai nepriklauso.

Anksčiau jis dirbo užsienio investicijų plėtros agentūroje „Investuok Lietuvoje“, dirbo asociacijos „Investuotojų Forumas“ politikos bei viešųjų reikalų vadovu.

Ekonomikos ir inovacijų ministro pareigos laisvos nuo pernai gruodžio, kai buvęs ministras Virginijus Sinkevičius pradėjo eiti aplinkos eurokomisaro pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

nu is

rozos grynas lietuviskas pid eras tas,padarytas alko holiku.Tfuuuu ant taves,prisimyzeli.

nuomone

galetu Svickas buti geras konkurentas i prezidentus ,gaila amzius neleistu,manau jam patareju piemenu nereiketu

Ar jau visi

visose valdžios struktūrose pradėjo dirbti su patirtimi ?! Tai dar vienas įrodymas ,kad jauni ir perspektyvūs nepageidaujami ( Vyriausybės pateiktą kandidatę į Aplinkos ministres ,Prezidentė taip pat pasiuntė.....)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS