N. Puteikis mitinge pažadėjo paramą A. Juozaičiui, bet po minutės persigalvojo | Diena.lt

N. PUTEIKIS MITINGE PAŽADĖJO PARAMĄ A. JUOZAIČIUI, BET PO MINUTĖS PERSIGALVOJO

Penktadienio pavakarę Arvydo Juozaičio surengtame mitinge prie LRT apie traukimąsi iš prezidentinių lenktynių prabilęs Naglis Puteikis susirinkusiems A. Juozaičio šalininkams iškilmingai pareiškė, kad rinkimuose remia būtent jų kandidatą.

Dar penktadienio rytą kalbėjęs, kad iš rinkimų traukiasi premjero arba A. Juozaičio naudai, N. Puteikis susilaukė didžiulių ovacijų ir sveikinimų, kai paramą pažadėjo šalies vadovo posto siekiančiam filosofui.

Nors ir A. Juozaičio šalininkų sveikinamas ir per petį plekšnojamas N. Puteikis spaudė rankas jam už skirtą paramą dėkojusiems piliečiams, Eltai Centro partijos lyderis tvirtino, kad išsakyta parama A. Juozaičiui dar nieko nereiškia. Pasak jo, nuo užuominų, kad jo parama gali būti skirta tiek pat ir Sauliui Skverneliu, nėra atsitraukiama.

Paklaustas, ar tai yra oficialus jo pareikšimas, kad prezidento rinkimuose jis rems A. Juozaitį, N.Puteikis teigė, kad toliau lieka galioti rytą pasakyti žodžiai.

„Aš kartoju tą patį, ką pasakiau ryte, kad artimiausi Lietuvos centro partijos vertybėms yra Arvydas Juozaitis ir du Sauliaus Skvernelio darbai“, - kalbėjo N. Puteikis.

Dar kartą paklaustas, ar tą patį būtų pažadėjęs ir S. Skvernelio šalininkams, N. Puteikis šypsodamasis atsakė: „Bet Skvernelio mitingo čia nėra“.

„Aš sąmoningai siekiu, kad iš rinkimų būtų išstumtas G. Nausėda“, - sakė N. Puteikis.

Penktadienį iš anksto balsuoti į Vilniaus savivaldybę atvykęs N. Puteikis teigė, kad balsavo ne už save, tačiau pagal savo vertybes rinkosi tarp dviejų kandidatų - tarp Arvydo Juozaičio ir Sauliaus Skvernelio.

,,Aš balsavau remdamasis Centro partijos vertybėmis (...), tam labiausiai atitinka A. Juozaitis ir S.Skvernelis (...) Balsavimas yra slaptas, būtų neetiška pasakyti, už kurį balsavau“, - teigė jis.

N. Puteikis viešai atsiprašė savo rinkėjų, bet teigė, kad tai reikia daryti dėl viešo intereso, kad nebūtų išrinktas „bankininkų atstovas“.

„Aš balsavau ne už save, aš balsavau už kitą kandidatą. Raginu visus Lietuvos piliečius pasielgti lygiai taip pat. Aš atsiprašau savo rėmėjų, balsuotojų. Aš jiems labai dėkingas, bet, gerbiamieji, ir kartu kreipiuosi į kandidatus, kurių reitingai mažesni, dabar mes turime aukotis, balsuoti ne už savo kandidatus, ne už mane. Mes turime balsuoti už viešą interesą, mes turime balsuoti taip, kad neišeitų bankininkų atstovas įantrą turą“, - teigė jis.

ELTA primena, kad trečiadienį N. Puteikis pareiškė rimtai svarstąs raginti savo rinkėjus balsuoti prieš „oligopolinių, bankinių struktūrų“ kandidatus. Vėliau patikslino, kad turi omenyje Gitaną Nausėdą. Jis taip pat teigė, kad šią idėją yra išsakęs „valstiečių“ lyderiui Ramūnui Karbauskiui, kuriam „ši mintis pasirodė įdomi“.

Penktadienis buvo paskutinė išankstinio balsavimo Prezidento rinkimuose ir referendumuose dėl dvigubos pilietybės bei Seimo narių mažinimo diena.

Šalies vadovą Lietuvos piliečiai renkasi iš 9 kandidatų: ekonomisto Gitano Nausėdos, buvusios finansų ministrės Ingridos Šimonytės, premjero Sauliaus Skvernelio, eurokomisaro Vytenio Andriukaičio, filosofo Arvydo Juozaičio, Seimo narių Mindaugo Puidoko ir Naglio Puteikio, europarlamentarų Valdemaro Tomaševskio ir Valentino Mazuronio.

Gegužės 12-ąją Lietuvoje taip pat vyks Prezidento rinkimai, referendumas dėl Konstitucijos 12 straipsnio pakeitimo ir referendumas dėl Konstitucijos 55 straipsnio pakeitimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Sigitas

Ne politikas jis, nes labai neadvakečiai visą laiką pasielgia, negi neturi kas jam patartų?Aš bent patarčiau kol kas visiškai pasitraukti ir važiuoti prie jūros atsigauti kartu su miejąja Nina.Tikrai jį galėtų nuraminti, nes kiek metų jis sukasi politikoje, o nei plauką niekus savo bambos nepakilo, kur ti jis įsisuka, ten kivirčai, ginčai, nesutarimai ir jo labai aukšta nepelnyta, neprognozuojama orogancija

Jo

Jaučiasi pragertos smegenys...

Piliete

Tikras chamelijonas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS