N. Puteikis prie „tvarkiečių“ frakcijos nesijungs | Diena.lt

N. PUTEIKIS PRIE „TVARKIEČIŲ“ FRAKCIJOS NESIJUNGS

Pasak Lietuvos centro partijos pirmininko Naglio Puteikio, nors ir yra kviečiamas prisijungti prie Tvarkos ir teisingumo frakcijos Seime, jis to nedarys.

Jo teigimu, tokiam žingsniui nepritarė jo vadovaujama partija.

„Pasakiau Remigijui Žemaitaičiui, kad aš negaliu, nes partijos politinė taryba tam nepritarė, o pas mus tokius vaikščiojimus Seimo narių per frakcijas sprendžia suvažiavimas“, - Eltai sakė N. Puteikis.

Antradienį portalas 15min.lt paskelbė, kad „tvarkiečių“ lyderis R. Žemaitaitis subyrėjusią frakciją gelbėti bando į ją kviesdamas Mišrios Seimo narių grupės parlamentarus, tarp kurių išskyrė N. Puteikį.

Pasakiau Remigijui Žemaitaičiui, kad aš negaliu, nes partijos politinė taryba tam nepritarė, o pas mus tokius vaikščiojimus Seimo narių per frakcijas sprendžia suvažiavimas.

Tuo tarpu dar anksčiau savo pasiūlymą prisijungti prie Tvarkos ir teisingumo frakcijos, siekiant ją išsaugoti, yra išreiškusi ir „valstietė“ Agnė Širinskienė. Tai, anot jos, padėtų susiformuoti stipriai koalicijai.

„Jeigu yra reikalinga, kad Valstiečių ir žaliųjų sąjunga ir Vyriausybė galėtų savo rinkimų programą įgyvendinti, tai tokius sprendimus aš galiu padaryti, matydama, kad tie sprendimai įneštų tam tikro stabilumo ir suteiktų galimybę turėti plačią koaliciją“, - Eltai sakė A. Širinskienė, pabrėžusi, kad iš pačios „valstiečių“ partijos ji neišstotų.

Pačio R. Žemaitaičio teigimu, tokia galimybė A. Širinskienei prisijungti prie „tvarkiečių“ frakcijos yra svarstytina.

ELTA primena, kad Darbo partijos narys Valentinas Bukauskas paprašė išbraukti jį iš Tvarkos ir teisingumo frakcijos Seime, taip ją sugriaudamas, mat frakcijai sudaryti mažiausiai reikia 7 narių. „Tvarkiečiai“ šiuo metu derasi dėl valdančiosios koalicijos sudarymo su „valstiečiais“, Lietuvos socialdemokratų darbo partija bei Lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų akcija.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

O kam prie nekrofilų jungtis?..

Jo

puteikiui matyt nereikia naujo kostiumo,Guoga nesenai nupirko...

nugi

kaip jungsis jei teks /zaisti/ pagal zemaitaicio mastyma .....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS