Naujai išrinktą prezidentą G. Nausėdą jau saugo apsauga | Diena.lt

NAUJAI IŠRINKTĄ PREZIDENTĄ G. NAUSĖDĄ JAU SAUGO APSAUGA

Vadovybės apsaugos departamentas (VAD) nuo pirmadienio ryto pradėjo saugoti išrinktąjį prezidentą, ekonomistą Gitaną Nausėdą.

„Mes jį jau saugome nuo šiandien, netikslinsiu valandų, bet nuo šiandien jis yra mūsų saugomas“, – BNS sakė VAD vadovas Rymantas Mockevičius.

„Visi kiti tolimesni veiksmai iki inauguracijos, po inauguracijos yra procese“, – pridūrė jis.

VAD direktorius teigia, kad artimiausiu metu susitiks su G. Nausėda aptarti apsaugos detalių.

„Preliminariai jau buvome susitikę, tai pristačiau mūsų vyrus, trumpai aptarėme bazinius dalykus, o po to norėsime jau ilgesnio susitikimo, kurio metu aptarsime su apsauga susijusius klausimus“, – teigė R. Mockevičius.

Anot jo, kol kas apsauga taikoma tik G. Nausėdai, o ne jo šeimos nariams.

„Pagal įstatymą, tik G. Nausėda saugomas. Šeimos nariai turi galimybę kreiptis dėl apsaugos. Jeigu mes matysim grėsmes, darysim vertinimus, tada bus dar kitos kalbos dėl apsaugos, bet oficialiai saugomas tik prezidentas“, – sakė VAD vadovas.

Pagal įstatymą, tik G. Nausėda saugomas. Šeimos nariai turi galimybę kreiptis dėl apsaugos.

„Nėra atskirų apsaugos vienetų žmonai ar dukterims saugoti“, – pridūrė jis.

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas sekmadienį bendravo su G. Nausėda. Ministras rekomendavo būsimajam prezidentui atkreipti dėmesį į galinčius kilti saugumo iššūkius.

Pasak Vidaus reikalų ministerijos kanclerio Karolio Vaitkevičiaus, sprendimas dėl apsaugos skyrimo priimtas apibendrinus informaciją ir išrinktojo prezidento rinkimų štabo vadovės prašymą.

Ministerija taip pat paskelbė, kad teiks įstatymo pataisas, tobulinančias apsaugos suteikimo išrinktajam prezidentui tvarką.

„VRM artimiausiu metu ketina teikti įstatymų pataisas, nes šiuo metu tokia situacija, kai keičiasi šalies vadovai nėra detaliai aptarta. Laikas iki priesaikos yra pilkoji zona ir nesuteikia tam tikrų garantijų išrinktajam šalies vadovui, nors rizikos gali išaugti“ - BNS sakė K. Vaitkevičius.

G. Nausėda prezidento pareigas pradės eiti po inauguracijos liepą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

as

Apsauga turi saugoti naujaji prezidenta o senmerge pati apsisaugos ...turi gi juoda karate dirza....prisisgyre.Juokdare....

Anonimas

Tik išsirinko o jau bijo :)

...

Deja, kartais grėsmė būtent iš apsaugos kyla.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS