P. Gražulis Briuselyje: aš vos likau gyvas | Diena.lt

P. GRAŽULIS BRIUSELYJE: AŠ VOS LIKAU GYVAS

Išrinktajam Europos Parlamento nariui Petrui Gražuliui pažintis su Briuseliu prasidėjo skandalu. Išėjęs pasivaikščioti po Belgijos sostinę politikas buvo užpultas būrio vietinių, jam teko kautis dėl savo telefono ir bėgti, o pavymui skriejo plytos ir tušti buteliai.

Stojo į kovą su vagišiais

Briuselis P. Gražuliui kol kas visiškai nepatinka – gyvenimas brangus, maistas nekoks, o Briuselio policija jam nesuteikia jokio saugumo jausmo.

P. Gražulis pasakojo, kad į incidentą pateko, kai išėjo pavakarieniauti.

„Viskas atrodė labai netvarkingai. Mes buvome tokioje vietoje, kuri nuo Europos Parlamento nutolusi gal porą kilometrų. Išvydau tokią netvarką, kad ėmiau filmuoti. Norėjau parodyti žmonėms, kokia yra Europos Sąjungos sostinė“, – vakar „Klaipėdai“ pasakojo europarlamentaras.

Lietuvis nespėjo nė apsidairyti, kai jam iš rankų kažkoks vietinis išmušė mobilųjį telefoną.

„Gal 20 sekundžių tespėjau pafilmuoti. Mane apipuolė dvidešimties vyrų gauja. Policijos pareigūnai stovėjo gal už 50-ies metrų“, – pasakojo P. Gražulis.

Netekęs mobiliojo telefono, P. Gražulis nesutriko ir sugebėjo jį atsikovoti iš vagišiaus.

„Ten buvo būrys juodukų. Net pats nesupratau, kaip man ten pavyko išplėšti tą telefoną“, – pasakojo europarlamentaras.

Plyta pataikė į koją

Ką aiškino tamsaus gymio gyventojai, P. Gražulis nelabai suprato.

„Pasirodo, ten negalima filmuoti. Ne, ne dėl teisės į atvaizdą. Aš galvoju, kad jie nenorėjo, kad aš filmuočiau, kuo jie ten iš tiesų užsiima“, – kalbėjo politikas.

Tačiau P. Gražulis pripažino, kad incidentas jam galėjo itin liūdnai baigtis.

„Kai tik išplėšiau telefoną iš rankų, ėmiau bėgti. Jie dar puolė plytgaliais ir tuščiais buteliais mėtyti. Galėjau ir į galvą gauti. Pataikė tik į koją. Tai dar laimei. Bet vos gyvas likau“, – pasiguodė P. Gražulis.

Prieš parą aidėjo šūviai

P. Gražulis nuskuodė prie policijos ekipažo, kuris stovėjo gatvėje.

„Aš jiems sakiau, kodėl jūs nežiūrite tvarkos, va, vos telefono neatėmė. O jie man sakė, kad aš per gatvę į tą pusę net neičiau. Esą prieš dieną ten penkis žmones pašovė. Esą du vietoje krito, o kiti – ligoninėje“, – pasakojo europarlamentaras.

Iš tiesų prieš keletą dienų Briuselyje įvyko nuožmios šaudynės.

Užsienio naujienų agentūros pranešė, kad netoli pietinės Briuselio geležinkelio stoties, lankytojų pilname rajone, šaudynes sukėlė motoroleriais atvykę nusikaltėliai.

Jie esą privažiavo prie kavinės ir ėmė šaudyti į atsitiktinius žmones.

Du žmonės buvo iš karto nušauti, dar trys sunkiai sužeisti.

Galėjau ir į galvą gauti.

Rajonas, kuriame įvyko šaudynės, garsėja dėl prekybos narkotikais, kitais nusikaltimais.

Šis incidentas laikomas vienu kraupiausių pastarųjų metų nusikaltimų Briuselyje.

Dėl kriminogeninės situacijos Briuselio rajone, kuriame pabuvojo P. Gražulis, viešus pareiškimus darė ir sostinės valdžia, akcentuojanti, kad ne tik Briuselio geležinkelio stotis, bet ir kai kurie kiti rajonai turėtų sulaukti itin atidžios policijos priežiūros, nes Briuselis yra Europos vizitinė kortelė.

Pavojai: P. Gražulis tikino, kad buvo užpultas netoli tos vietos, kur prieš kelias dienas įvyko nuožmus susišaudymas. Scanpix nuotr.

Patarė tamsoje nevaikščioti

„Man buvo paaiškinta, kad Briuselyje yra penkios ar septynios vietos, kur patartina nevaikščioti. Aš ir pasakiau tiems policininkams – jei taip reaguosite, po kurio laiko liks tik penkios ar septynios vietos, kur bus leidžiama vaikščioti“, – stebėjosi P. Gražulis.

Politikas spėja, kad buvo užpultas tik dėl to, kad norėjo nufilmuoti neaiškius asmenis ir jų veiklą.

P. Gražulis iš karto prisiminė Rusiją ir aiškino, kad jam yra tekę skersai ir išilgai išvažinėti šią šalį ir esą tokio nusikalstamumo nebuvo.

„Man vienas pažįstamas iš Drevernos pasakojo, kad ir dabar Rusijoje ant suoliuko gali miegoti, ir nieko nenutiks. Negiriu aš tos Rusijos. Nežinau, ar teisybę šnekėjo dreverniškis, kuris sakė dar dabar turįs verslą Rusijoje. O gal melavo man, nežinau“, – kalbėjo P. Gražulis.

Politikas pasakojo, kad kiti Europos Parlamento nariai niekur neina.

„Sakė, kad tik į Parlamentą ir namo. Jie – senbuviai, jie žino, ko negalima daryti. Tamsoje esą geriau nevaikščioti. Jie prisipažino, kad niekur nevaikšto. O aš norėjau pasivaikščioti, pavakarieniauti“, – sakė P. Gražulis.

Nustebino ir kainos

Nuo birželio 15-osios Europos Parlamente dirbantis P. Gražulis pasakojo, kad kol kas apsistoja viešbučiuose.

„Paskui gal nuomosimės. Reikia pažiūrėti, kas labiau apsimoka. Vieni sudaro ilgesnę sutartį ir gyvena viešbučiuose. Nereikia skalbti, tvarkyti, nei tau indai rūpi, nei kiti dalykai. Bet viešbučiai yra brangūs“, – kalbėjo P. Gražulis.

Jis pasakojo, kad ir lėktuvo bilietai brangūs.

„Gali ir 600 eurų kainuoti, o kartais ir visą tūkstantį“, – patikino politikas.

P. Gražulis pripažino, kad neišsiruošė paragauti belgiško alaus, bet maistu jau spėjo nusivilti.

„Man Lietuvoje maistas geresnis. Ir kavinės pas mus tvarkingesnės. Pirmą dieną mes kitame viešbutyje nakvojome, ten tvarkingiau buvo. O šiame viešbutyje, nors šalia yra policijos nuovada, nesijaučiu saugiai. Jie ten galvos nekiša, sėdi užsidarę“, – įspūdžiais dalijosi europarlamentaras.

GALERIJA

  • Pavojai: P. Gražulis tikino, kad buvo užpultas netoli tos vietos, kur prieš kelias dienas įvyko nuožmus susišaudymas.
Rašyti komentarą
Komentarai (285)

MUMU

Qbiliaus hebra norejo malku pakrauij Petrui.

Faktas

".... aš vos likau gyvas" ____________ Nedidelis nuostolis, jeigu būtum likęs ir negyvas.

auks kardui

tu rudas kardas ant trusiku darantis geda lietuvai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS