P. Saudargas: dėl naujo Seimo URK pirmininko frakcija apsispręs kitą savaitę | Diena.lt

P. SAUDARGAS: DĖL NAUJO SEIMO URK PIRMININKO FRAKCIJA APSISPRĘS KITĄ SAVAITĘ

  • 0

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija dėl naujo Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininko apsispręs ateinančią savaitę, teigia partijos pirmininko pavaduotojas Paulius Saudargas.

„Nėra poreikio būtent šią savaitę išspręsti šitą klausimą. Manau, kad ateinančią savaitę, kai numatyti ir Seimo posėdžiai, frakcija neišvengiamai rinksis ir apsispręs ir šiuo klausimu“, – trečiadienį Žinių radijui sakė vienas konservatorių lyderių.

Jo teigimu, kandidatų užimti šias pareigas yra ne vienas.

„Kandidatų užimti šias pareigas, manau, yra ne vienas. Kur jau kur, bet užsienio politikoje tikrai yra TS-LKD specialistų – ir galinčių, ir patyrusių. Buvusių ir užsienio reikalų ministrais ir Užsienio reikalų komiteto pirmininkais“, – teigė Seimo vicepirmininkas.

Konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė anksčiau šią savaitę teigė, kad naujas kandidatas į Seimo URK pirmininkus turėtų būti renkamas iš dabartinių komiteto narių.

Kandidatų užimti šias pareigas, manau, yra ne vienas.

Komitetui be pareigas nusprendusio palikti Žygimanto Pavilionio dar priklauso konservatoriai Laima Andrikienė, Audronius Ažubalis ir Emanuelis Zingeris.

Seimo URK pirmininkas konservatorius Ž. Pavilionis pirmadienį pranešė vykdysiantis TS-LKD frakcijos reikalavimą palikti pareigas.

Tokio raginimo parlamentaras sulaukė po viešos kritikos Vyriausybei dėl nesugebėto sustabdyti „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą, nepaisant įsigaliojusių JAV sankcijų šiai Baltarusijos įmonei.

Gruodžio 8 dieną įsigaliojus JAV sankcijoms „Belaruskalij“, trąšų tranzitas per tranzitas per Lietuvą nesustojo, nes įmonė atliko avansinių mokėjimų „Lietuvos geležinkeliams“.

Vyriausybinė strateginių įmonių sandorius tikrinanti komisija nusprendė, kad „Lietuvos geležinkelių“ sutartis su „Belaruskalij“ ir jos pakeitimai kelia grėsmę šalies saugumui, tokį sprendimą dar turi patvirtinti Ministrų kabinetas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS