P. Saudargas: po „valstiečių“ frakcijos skilimo darbas Seime tapo aiškesnis | Diena.lt

P. SAUDARGAS: PO „VALSTIEČIŲ“ FRAKCIJOS SKILIMO DARBAS SEIME TAPO AIŠKESNIS

Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas teigia, kad po to, kai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija Seime skilo ir įsikūrė naujoji parlamentaro Sauliaus Skvernelio vadovaujama Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“, parlamento darbas tapo aiškesnis. Politikas džiaugiasi, kad dabar yra du labai aiškūs frakcijų lyderiai, galintys atsakyti už savo frakcijų narius.

„Darbas parlamente, mano supratimu, turėtų pagerėti ir palengvėti, nes ilgą laiką turėjome didelę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakciją, didžiausią opozicinę frakciją. Ir visas darbas parlamente vyksta ne tik koalicijoje – tu turi diskutuoti ir su opozicija. Ir tikrai norisi, kad projektai būtų palaikomi ne tik koalicijos balsais, bet ir Seime būtų sutarimas dėl procedūrinių dalykų, kad nebūtų įvairių trukdymų ar demaršų“, – „Žinių radijui“ teigė P. Saudargas.

„Ir jeigu tu turi opozicinę frakciją, kuri de fakto yra viena frakcija, ten yra vienas frakcijos seniūnas, bet lyderystės linijos kaip ir dvi ar kelios, tai tada pasidaro labai sunku šnekėtis. Tu nežinai, su kuo šnekėtis, ir tu nežinai, koks bus rezultatas“, – pridūrė jis.

Todėl Seimo vicepirmininkas akcentuoja, kad kol didžiausia opozicinė LVŽS frakcija buvo tik neformaliai suskilusi, buvo ypač sunku prognozuoti ir Seimo darbą, ir balsavimus, ir procedūras.

Tai jeigu dabar jau yra dvi frakcijos, tai labai aiškūs frakcijų lyderiai, tada žmonės gali atsakyti už savo frakcijų narius, už savo poziciją.

Vis dėlto, pasak P. Saudargo, dabartinė situacija po LVŽS skilimo įneša į Seimo darbą daugiau aiškumo.

„Tai jeigu dabar jau yra dvi frakcijos, tai labai aiškūs frakcijų lyderiai, tada žmonės gali atsakyti už savo frakcijų narius, už savo poziciją vienais klausimais vienaip, kitais – kitaip. Bet bent jau yra tas aiškumas“, – sakė Seimo vicepirmininkas.

„Tai, man atrodo, kad to aiškumo parlamente tikrai norėjosi, ir jo, man atrodo, dabar bus daugiau“, – tikisi jis.

ELTA primena, kad penktadienį prasidėjusioje Seimo sesijoje oficialiai pranešta apie dešimties narių pasitraukimą iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) gretų ir naujos Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ įkūrimą. Šią žinią pirmajame rudens sesijos posėdyje įgarsino parlamentarė Rima Baškienė.

Frakciją sudaro buvę LVŽS frakcijos nariai S. Skvernelis, Laima Nagienė, Rūta Miliūtė, Lukas Savickas, Algirdas Stončaitis, Tomas Tomilinas, Laima Mogenienė, Linas Kukuraitis, Zenonas Streikus bei dar trys Mišrioje Seimo narių grupėje iki šiol dirbę parlamentarai: Domas Griškevičius, Vytautas Bakas ir Algirdas Butkevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kaunietis

iš kartos į kartą-ačiū šeimai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS