A. Paulauskas su kitais „darbiečiais“ buria judėjimą „Pirmyn Lietuva“ | Diena.lt

A. PAULAUSKAS SU KITAIS „DARBIEČIAIS“ BURIA JUDĖJIMĄ „PIRMYN LIETUVA“

Darbietis Artūras Paulauskas buria judėjimą - pasak jo steigėjų, tai bus nauja centro-kairiosios krypties jėga, apjungsianti tiek buvusius ar esamus Darbo partijos narius, tiek nepartinius asmenis.

Kaip BNS sakė vienas kuriamo judėjimo atstovų, buvęs parlamentaras „darbietis“ Raimundas Paliukas, šeštadienį steigti judėjimą pavadinimu „Pirmyn Lietuva“nusprendė apie 60 šeštadienį Vilniaus pakraštyje susirinkusių asmenų iš visos Lietuvos.

„Iniciatyva ėjo iš skyrių, iš apačios, visi susirinko, nuspręsta kurti judėjimą, judėjimo pirmininku vienbalsiai išrinktas Artūras Paulauskas, žmonės labai aktyviai pasisakė, Artūras pristatė savo matymą, kokie turi būti tikslai, su kai kuriomis pataisomis pritarta, nuspręsta redaguoti ir bus pateikta visuomenei, tada tas judėjimas bus užregistruotas. Pritarta judėjimo pavadinimui „Pirmyn Lietuva“, - sakė R.Paliukas.

„Pagrindinės idėjos yra Lietuvos ateitis. Mes paėmėme tautinės, demokratinės valstybės kryptį, dorovinių nuostatų stiprinimą, teisingumo užtikrinimą, paskui ir visi kiti dalykai - sąžiningas mokėjimas už darbą, sąlygos verslui, ypatingai pabrėžėme, kad valdžios galios turi būti subalansuotos“, - BNS aiškino A.Paulauskas.

Pagrindinės idėjos yra Lietuvos ateitis. Mes paėmėme tautinės, demokratinės valstybės kryptį, dorovinių nuostatų stiprinimą, teisingumo užtikrinimą.

Tikimasi naują judėjimą įregistruoti per dvi savaites. Tiek R.Paliukas, tiek ir pats A.Paulauskas kol kas tebėra Darbo partijos nariai, tačiau abu kitos savaitės pradžioje žada elektroniniu paštu pateikti prašymus dėl išregistravimo - politikai sako nebesulaukę, kol vėl pradės funkcionuoti partijos Vilniaus skyrius.

Abu steigėjai tvirtina, jog judėjimas neturi nieko bendro su Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho naujai buriama asociacija.

„Mes nematėme ten (Darbo partijoje - BNS) ypatingos galimybės, perspektyvos likti, juo labiau prasidėjo tas karas tarp Viktoro Uspaskicho ir Živilės Pinskuvienės, tampymasis dėl lyderiavimo, posto. Faktiškai visa energija nueina čia, o ne politiniams procesams dalyvauti, analizuoti“, - aiškino jis.

Politikas sako, kad judėjimas dalyvautų 2019-aisiais vyksiančiuose savivaldos ir merų rinkimuose, iki tol žadama rengti susitikimus su žmonėmis, konferencijas. A.Paulausko manymu, judėjimas pajėgus apjungti „kelis šimtus žmonių“.

Balandžio pabaigoje Darbo partijos įkūrėjas ir buvęs lyderis V.Uspaskichas pranešė kuriantis asociaciją „Už vieningą ir sveiką Europą“ - pasak V.Uspaskicho, tai nebus politinė jėga, tačiau jos nariams nebus draudžiama dalyvauti rinkimuose su kitomis partijomis.

Darbo partija rinkimuose į Seimą pernai daugiamandatėje apygardoje neperžengė reikalingo 5 proc. balsų barjero, vienmandatėse apygardose mandatus iškovojo du partijos iškelti atstovai: Valentinas Bukauskas ir Petras Čimbaras, vėliau prisijungę prie socialdemokratų.

Po nesėkmingų Seimo rinkimų iš partijos pirmininko pareigų atsistatydinus Valentinui Mazuroniui, naująja „darbiečių“ vadove pernai gruodį išrinkta Živilė Pinskuvienė. V.Uspaskichas ragino darbiečius keisti pirmininkę.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (50)

Rimantas Petrikas

Iš mūsų visų kvailų komentatorių manau neatsirastų dar kvailesnis, kuris galėtų sugalvoti dar durnesnį šūkį - Pirmyn Lietuva. Lietuva ne Prancūzija, kas veikia Afrikos negrų perpildytoje valstybėje - Pirmyn Prancūzija, visiškai neveikia ir atrodo tiesiog komiškai - Lietuvoje.

Magdė

Beždžioniauja Macroną "Respublika, pirmyn" (Republique En marche) ? Tik veidelis jau ne to lygio ir įdirbis anaiptol nekeliantis pasitikėjimo. Ne ta energetika, kaip Prancūzijos prezidento :)

Juokingas nevykėlis blaškosi

Anekdotinio personažo senatviniai miražai. o gal vėl gazprominis viktaras pasiims.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS