A. Šimonytė apie A. Dulkio paskyrimą operacijų vadovu: komunikacija turės keistis | Diena.lt

A. ŠIMONYTĖ APIE A. DULKIO PASKYRIMĄ OPERACIJŲ VADOVU: KOMUNIKACIJA TURĖS KEISTIS

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad Vyriausybė ekstremalių operacijų vadovu Arūnas Dulkys tapo dėl techninių sprendimų priėmimo priežasčių, ir pabrėžė, kad svarbiausi koronaviruso pandemijos klausimai bus koordinuojami aukščiausiu Vyriausybės lygiu.

„Buvo kritikuotinos praktikos anoje Vyriausybėje, kai tarsi buvo du galios centrai. Kur vienas žmogus komunikuodavo vieną dalyką, kitas žmogus komunikuodavo kitą dalyką. Sveikatos ministras stovėdavo ten valandų valandas prie sienelės ir aiškindavo visus gyvenimo klausimus. Mūsų sutarimas yra kitas, kad krypties požiūriu, tokios strategijos požiūriu, koordinavimas vyks aukščiausiu lygiu ir bus įkurta ekspertų taryba Vyriausybėje. Bet vyriausiasis operacijų vadovas turi labai daug procedūrinių sprendimų, kurių pasirašymą perkėlus kažkur aukščiau, pavyzdžiui, į Vyriausybės kanceliariją, mes tiesiog prarastume operatyvumą ir laiką, per kurį turi būti tas sprendimas priimtas“, – po Vyriausybės posėdžio teigė I. Šimonytė.

Sveikatos ministras stovėdavo ten valandų valandas prie sienelės ir aiškindavo visus gyvenimo klausimus.

Pasak I. Šimonytės, skirtingai nei buvusi Vyriausybė, už komunikaciją bus atsakingas ne vien operacijų vadovas, bet ir visi likusieji Ministrų Kabineto nariai.

„Vyriausybės komunikaciją stengsimės keisti nuo to, kas buvo anksčiau. Stengsimės įtraukti visas institucijas, kad su jomis visomis būtų derinama ir jos prisiimtų atsakomybę už sprendimus, kurie yra daromi. Taip pat, kad nebūtų tokios situacijos, kad vyriausiasis operacijų vadovas, sveikatos ministras priima kažkokius sprendimus, kurie keičia verslo sąlygas, nežinant Ekonomikos ir inovacijų ministerijai. Tai tokių dalykų nebus ir dirbsime visi kartu sutarę“, – teigė ji.

Trečiadienį I. Šimonytės vadovaujamas Ministrų Kabinetas paskyrė sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį ekstremaliosios situacijos operacijų vadovu. Vyriausybė taip pritarė siūlymui, kad į Valstybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro sudėtį būtų deleguojami ministerijų kancleriai arba ministerijų viceministrai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

ALGIS

Dulkys dabar tam tikrais atvejais galės atsigrajinti ant prezidento

Jo jo

Liko neaišku, kas dabar bus Vyriausiuoju Kalbėtoju? Ar visos 8 moteriškės paeiliui?

Man atvirai

pofig ta komunikacija ...Veryga turėjo atsakomybės prieš Tautą jausmą , tai ir stovėjo prie tos sienelės ir aiškino . O konserliberalius stebina ? Fui....Veidmainystės tesiasi ....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS