Premjeras: pasigedusiems ribojimų yra žinia – draudimai vėl įvedami | Diena.lt

PREMJERAS: PASIGEDUSIEMS RIBOJIMŲ YRA ŽINIA – DRAUDIMAI VĖL ĮVEDAMI

Vyriausybei pritarus paskelbti karantino režimą dar 12 savivaldybių nuo pirmadienio, premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad koronaviruso situacija reikalauja priimti griežtus sprendimus.

„Pasigedusiems ribojimų ir draudimų yra žinia – atitinkami ribojimai ir draudimai vėl įvedami. Situacija reikalauja priimti tam tikrus sprendimus, nors esu įsitikinęs, kad pagrindinis ir svarbiausias faktorius, kuris saugo mus ir leidžia išvengti pandemijos padarinių, yra mūsų sąmoningumas, atsakomybė ir saugos reikalavimų laikymasis. Tačiau vien to, matyt, nepakanka“, – žurnalistams po Vyriausybės posėdžio trečiadienį sakė S. Skvernelis.

Premjeras taip pat priminė pavasarį karantino metu skelbtą šūkį „Likite namuose!“. Pasak S. Skvernelio, tai dabar vėl tampa aktualu, ypač gyvenantiems raudonąja zona paskelbtose vietose ar savivaldybėse, kur įvestas karantinas.

Pasigedusiems ribojimų ir draudimų yra žinia – atitinkami ribojimai ir draudimai vėl įvedami.

Kiek vėliau premjeras patikslino, kad Vyriausybei priėmus pastarąjį sprendimą, savivaldybėms pačioms sprendimų priiminėti nebereikia.

„Įstatymas to nebereikalauja, mes kalbame apie daugiau nei vienoje savivaldybėje karantino skelbimą“, – pridūrė S. Skvernelis.

Vyriausybė pritarė karantino režimo paskelbimui Elektrėnų, Joniškio rajono, Jurbarko rajono, Kelmės rajono, Klaipėdos rajono, Kretingos rajono, Marijampolės, Pasvalio rajono, Plungės rajono, Skuodo rajono, Šiaulių rajono ir Švenčionių rajono savivaldybėse.

Karantino režimas prasidės pirmadienį ir numatyta, kad tęsis dvi savaites – iki lapkričio 6 d.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tos

kaukes greiciau uzdusins ir sumazins imuniteta negu pades nutraukt visaturizma ir pareigunu bentiksli vazineima ....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS