Politologai: po prezidento rinkimų N. Puteikio perspektyvos liūdnos | Diena.lt

POLITOLOGAI: PO PREZIDENTO RINKIMŲ N. PUTEIKIO PERSPEKTYVOS LIŪDNOS

Anksčiau laiko iš prezidento rinkimų pasitraukusiam ir balsuoti už kitus kandidatus į šalies vadovo postą raginusiam parlamentarui Nagliui Puteikiui šviečiasi liūdnos politinės perspektyvos, mano Eltos kalbinti politologai.

Trečiadienį politiko parlamente pasigedo Seimo narė Aušra Maldeikienė, savo socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijusi svarstymais, kur galėtų būti į Audito komiteto posėdį neatvykęs parlamentaras.

„NERASTA ir naglo Naglio Puteikio - turbūt kovoja su korupcija ir santykiauja su Guoga ir Juozaičiu“, - šmaikščiai spėlioja A. Maldeikienė.

Pats Seimo narys antradienį savo sekėjams paskelbė kuriantis naują partiją su filosofu Arvydu Juozaičiu.

Vis dėlto N. Puteikio, kaip savarankiško, spalvingo politinio vieneto Lietuvos politikoje galimybės eina į pabaigą, mano politologas, Mykolo Romerio universiteto (MRU) docentas Virgis Valentinavičius. Kandidato surengtas pasitraukimo iš Prezidento rinkimų manevras, anot jo, liudija, kad normaliais būdais tos šlovės įgyti jau nebepajėgiama.

Politologo manymu, norint išlikti Lietuvos politinėje erdvėje, N. Puteikiui reikėtų jungtis su kažkuriuo kitu politiniu judėjimu, tačiau jame, samprotavo V. Valentinavičius, N. Puteikis dalyvautų jau ne kaip lyderis.

„Kaip savarankiško politiko jo perspektyvos liūdnos, nebent jis jungsis į kažkokį didesnį judėjimą jau kaip eilinis dalyvis, o ne lyderis“, - Eltai sakė jis, pridūręs, kad pasitraukimas iš prezidento rinkimų parodė, jog ir pats kandidatas suprato lyderystės galimybių nebeturįs.

Nors N. Puteikiui sekdavosi ankstesniuose rinkimuose Klaipėdoje, taip pat jam sekėsi ir praėjusiuose Prezidento rinkimuose (N. Puteikis 2014 m. prezidento rinkimuose surinko 9,32 proc. rinkėjų balsų. - ELTA), tačiau, anot V. Valentinavičiaus, jo susidėjimas su Kristupu Krivicku jau rodė, kad N. Puteikio perspektyvos yra niūrios, o pasitraukimas iš kovos dėl prezidento posto buvo paskutinis bandymas atkreipti į save dėmesį. Kalbėdamas apie N. Puteikio galimybes Europos Parlamento rinkimuose, politologas taip pat vertino jas skeptiškai.

Jis šiuose rinkimuose pademonstravo didžiulį neprincipingumą, savotiškai išdavė savo rinkėjus.

Kitas kalbintas politologas, Vytauto didžiojo universiteto profesorius Lauras Bielinis, N. Puteikio tolesnę politinę karjerą taip pat vertina kaip neperspektyvią. Pasak jo, Seimo narys jau kurį laiką kūrėsi aplink save blogos reputacijos lauką, o pasitraukęs iš prezidentinės kovos, parodė neištikimybę savo elektoratui.

„Jis šiuose rinkimuose pademonstravo didžiulį neprincipingumą, savotiškai išdavė savo rinkėjus“, - teigia politologas.

Vertindamas didžiausias N. Puteikio problemas, ekspertas atsižvelgė į politiko nepastovumą, kas, jo nuomone, politikui kainavo bendražygių praradimą politinėje erdvėje.

„Susidėti su juo reiškia iš tikrųjų laukti kažkokių netikėtumų, kurie gali sukelti problemų“, - pridūrė L. Bielinis.

Taip pat, paminėjo profesorius, N. Puteikiui bus sunku įveikti žiniasklaidos negatyvią nuomonę apie jį, kas, anot jo, yra labai svarbu dalyvaujant rinkimuose.

„Puteikiui bus labai sudėtinga laimėti bet kokius būsimus rinkimus, ar tai bus rinkimai į Europos Parlamentą, kas, mano galva, yra sudėtinga Puteikio tipo žmogui, ar tai bus Seimo rinkimai. Iki pastarųjų laiko dar daug, tačiau, manau, kad jam bus labai problemiška laimėti tuos rinkimus“, - Eltai teigė L. Bielinis.

ELTA primena, kad N. Puteikis, rinkimų kampanijai einant į pabaigą, Prezidento rinkimuose toliau dalyvauti atsisakė, deklaruodamas, kad palaikys premjerą Saulių Skvernelį arba kandidatą A. Juozaitį.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kaunas + Puteikis

Geroves valstybes Centro partijos pagrindas kapitalizmas todel nugales..

Artūras

Politinis lavonas tas konservų klapčiukas ! ! !

Virginia Stroble

„Google“ už kiekvieną mėnesį už darbą internete sumokėjo nuo 18000 iki 25000 dolerių. Paskutinį mėnesį aš uždirbsiu $ 23618 iš „Google“ ir esu nuolatinis studentAs, o aš laisvalaikiu dirbu nuo 2 iki 3 valandų per dieną. kiekvienas žmogus gali prisijungti prie šio darbo ir pradėti uždirbti internete, kaip ir aš. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­e­­b­­J­­o­­b­­98.C­­o­­m

SUSIJUSIOS NAUJIENOS