Premjerė I. Šimonytė nerimauja dėl situacijos pasienyje su Baltarusija | Diena.lt

PREMJERĖ I. ŠIMONYTĖ NERIMAUJA DĖL SITUACIJOS PASIENYJE SU BALTARUSIJA

Išaugus nelegaliai į valstybę patenkančių migrantų skaičiui, ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sako, jog situacija Baltarusijos pasienyje darosi neprognozuojama ir tai kelia nerimą.

Tai I. Šimonytė akcentravo po apsilankymo A. Barausko pasienio užkardoje. Premjerė žurnalistams pažymėjo, kad padidintas dėmesys pasienio saugumui ir papildomos lėšos valstybės sienų apsaugai duos efektą.

„Tačiau nuspėti, kokia bus situacija pasienyje po savaitės, manau, yra neįmanoma, todėl reikia būti pasiruošus įvairiems netikėtumams“, – teigė I. Šimonytė.

Per praėjusį savaitgalį prie Lietuvos ir Baltarusijos sienos buvo sulaikyti 59 neteisėtai sieną kirtę užsieniečiai. Tai iki šiol didžiausias užfiksuotas nelegalių migrantų skaičius per tokį laikotarpį. Tokios tendencijos paskatino Vyriausybę šiųmetiniame biudžete numatyti papildomų lėšų valstybės sienų apsaugai.

Lankydamasi Varėnos rajone, premjerė I. Šimonytė taip pat viešėjo Ūtos kaime, kur dalyvavo 1940 m. sovietų nužudyto pasieniečio A. Barausko paminklo atidengime.

Premjerės vizitas Varėnos rajono pasienio užkardose

M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ahaaa

dabar tik pradėjot nerimauti? O kas amsėjo ir puolė? Kas įžeidinėjo kaimyninės respublikos prezidentą ir lakstė po pasaulį kurstydami skirti sankcijas? Gal tik dabar sužinojot kokia jų armija ir susiskaičiavot kiek minučių ginsitės, jeigu - ką?:D)

to yra

popierose ir milijonus gali prizadet moket o tikrovej gausi minimuma

Yra darbo ir pašalpų nemokėti.

Nedalinkit pašalpiniams pinigų ,o darykit sieną kaip Amerika nuo neksikiečių.Juk bambaliniai vistiek pralaka tuos pinigus.O darbo yra.Skaičiau pagalbiniam darbininkui duoda 1000 eurų ,bet norinčių dirbti nėra.Tik vogti,žulikauti ir girti be teisių už vairo.Norint daugiau uždirbti reikia specialybės ir gerai dirbti,o ne su butelu rankoje.Brolis dirba statyboje tai sako atsiunčia tokius kurie nenori dirbti tik alga nori gauti,kad kiti jam uždirbtu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS