Prezidentas G. Nausėda su žmona išvyko į Japoniją | Diena.lt

PREZIDENTAS G. NAUSĖDA SU ŽMONA IŠVYKO Į JAPONIJĄ

Prezidentas Gitanas Nausėda ir pirmoji ponia Diana Nausėdienė Japonijoje dalyvaus imperatoriaus Naruhito žengimo į sostą ceremonijoje ir šventiniuose renginiuose.

Spalio 21-24 dienomis vyksiančio darbo vizito metu, skelbia Prezidentūra, Tokijuje G. Nausėda daugiausia dėmesio skirs dvišalių politinių, ekonominių ir kultūrinių santykių su Japonija stiprinimui. Planuojami susitikimai su Japonijos ministru pirmininku Shinzu Abe, parlamento Atstovų rūmų pirmininku Tadamoriu Oshima, Japonijos ir Lietuvos draugystės parlamentinės grupės vadovu Hirofumiu Nakasone.

Susitikimuose bus aptarti dvišaliai santykiai, bendri projektai ir jų finansavimo galimybės energetikos ir transporto infrastruktūros srityse. Šalies vadovas kalbėsis, kaip suaktyvinti šalių tarpusavio prekybos santykius, pritraukti Japonijos verslo investicijas, stiprinti mokslo ir aukštųjų technologijų įmonių ryšius.

Vizito metu ypatingas dėmesys bus skirtas ekonominei diplomatijai. Tai – antrasis užsienio vizitas, kuriame šalies vadovas asmeniškai susitinka su verslo bendruomenės atstovais, svarstančiais apie plėtrą ir investicijas Lietuvoje.

Kaip ELTA jau skelbė, kartu su prezidentu Gitanu Nausėda į Japoniją vyksta 26 Lietuvos įmonių delegacijos. „Versli Lietuva“ teigimu, spalio 23 d. vyks verslo forumas ir B2B susitikimai, o spalio 24 d. – apsilankymai Japonijos įmonėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

NUOTRAUKA

Now'Sėdai reikia žmonikę pasikeist... gal kokią 'bufetavą' iš Japonijos atsiveš?.. :s

Saugumo nutekinti duomenys

Iš Manekeno pokalbio su draugu: "Algos tai ir banke 5000 Eurų gaudavau, bet čia nors pasivažinėsių aukščiausia klase ir už dyką, ir žmonelė baigia nuo autizmo pasveikti, ir dukras prasuksiu į tarnybas...".

Paulius

Japoniskai snekes??
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS