Prezidentas: sankcijos Rusijai nesuveikė, kaip tikėtasi, jas reikia dar griežtinti | Diena.lt

PREZIDENTAS: SANKCIJOS RUSIJAI NESUVEIKĖ, KAIP TIKĖTASI, JAS REIKIA DAR GRIEŽTINTI

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Vakarų sankcijos Rusijai nesuveikė, kaip tikėtasi, todėl jas reikia dar griežtinti.

„Mes dar turime daug padaryti, kad užkardytume Rusijos galimybes tęsti šį karą. Mūsų sankcijos mūrijamos, bet, deja, nesuveikė taip, kaip mes tikėjomės. Dėl to mes turime svarstyti naują sankcijų paketą ir Lietuva yra už tai“, – ketvirtadienį Briuselyje atvykęs į Europos Vadovų Tarybą (EVT) sakė prezidentas G. Nausėda.

Klausiamas, kokias sankcijas dar galėtų Vakarai įvesti Rusijai, Lietuvos vadovas teigė, kad „potencialas sugriežtinti sankcijoms yra labai didelis“.

„Yra daugybė dalykų, kuriuos galime įtraukti į sankcijas, tam tikri metalai, brangieji akmenys, taip pat asmenys, susiję su karo nusikaltimais Ukrainoje ir jos teritorijų aneksija“, – sakė prezidentas.

Jis pažymėjo, kad sankcijos turi būti taikomos ir Baltarusijai, nes Rusija „planuoja ir vykdo atakas prieš Ukrainą iš Baltarusijos teritorijos“.

Naujausias sankcijas Rusijai ES įvedė anksčiau spalį. Tai buvo aštuntasis sankcijų Maskvai paketas.

ES „juodąjį“ sąrašą papildė 30 fizinių asmenų ir septyni juridiniai asmenys. Reglamente taip pat numatytas „sankcijų apėjimo“ sąrašas, į kurį bus įtraukiami fiziniai ar juridiniai asmenys, padedantys sankcionuotiems Rusijos subjektams apeiti ES sankcijas.

Taip pat numatoma nustatyti visame pasaulyje gabenamos rusiškos naftos kainų viršutinę ribą, tačiau tik po to, kai Didžiojo septyneto šalių grupė suderins detales.

Gairės: Gitanas Nausėda, karas Ukrainoje, sankcijos Rusijai, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS