Prezidentūra remia skiepų paso idėją: leistų saugiau judėti tarp ES sienų | Diena.lt

PREZIDENTŪRA REMIA SKIEPŲ PASO IDĖJĄ: LEISTŲ SAUGIAU JUDĖTI TARP ES SIENŲ

Prezidento vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta teigia, kad Europos Komisijos idėja visoje Europos Sąjungoje nuo COVID-19 paskiepytiems ar pasveikusiems žmonėms išduoti sertifikatus yra prasminga.

„Europos Komisija kelia skiepų sertifikato idėją. Tai praminga idėja, nes tai galėtų užtikrinti informaciją ir jos apsikeitimą. Identifikuotų asmenis, kurie turi imunitetą ir yra paskiepyti ar galbūt persirgę. Tai leistų saugiau judėti tarp ES šalių sienų. Mes žinome, kad žmonių judėjimas ES yra viena iš pamatinių vertybių, ir to judėjimo yra tikrai daug“, – LRT radijui teigė prezidento patarėjas.

Tai leistų saugiau judėti tarp ES šalių sienų. Mes žinome, kad žmonių judėjimas ES yra viena iš pamatinių vertybių, ir to judėjimo yra tikrai daug.

Anot jo, jeigu būtų susitarta bendrai ES lygiu, vakcinos sertifikatas turėtų būti skaitmeninis.

„(Vakcinų sertifikatas. – ELTA) taip pat prisidėtų kontroliuojant viruso plitimą. Tai turėtų būti vieningas sprendimas. Jeigu jis būtų veiksmingas, turėtų būti paremtas elektronine platforma“, – sakė S. Krėpšta.

G. Nausėda ketvirtadienį dalyvaus nuotolinėje Europos Vadovų Tarybos (EVT) sesijoje, skirtoje aptarti vakcinacijos skatinimo klausimus. Kaip Eltai teigė Prezidentūra, EVT sesijoje planuojama diskutuoti apie vakcinos sertifikatų tvarką ir bendradarbiavimą su trečiosiomis šalimis dėl vakcinų tiekimo.

Kaip šią savaitę teigė Prezidentūra, G. Nausėda mano, kad Europos Sąjungos šalys turi sutarti dėl ambicingo tikslo – dar iki vasaros vidurio pasiekti kolektyvinį imunitetą nuo COVID-19.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Pilietis

Nereikia jokių pasų ,nereikia išsigalvoti žmonių apvagimo būdu.Visam pasaulyje tokie patys susirgimai ir nereikia juos žymėti.Jeigu valstybė sumokės kiekvienam už tokį pagamintą pasą, prašau.

Baltas

geriau parašytumėt, kada šitie briuselio pašalpiniai paprieštaravo kokiai nors essr idėjai.

L

Mûsų vyriausybės ir prezidentūros klapčiukai visom keturiom laiži sub.ines Briuseliui ir globalistams. Tik, deja, tokios pieškos kaip Lietuva jų planuose nėra. Esam tokie apgailėtini vergai, savo noru atsisakantys demokratijos, šeimos, tautiškumo principų. Fui... šlykštu skaityt ir dar šlykščiau gyvent tokioje valstybėje. Kaip šuneliai tarnauja savo ponams, tikėdamiesi geresnio kaulo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS