R. Karbauskis: G. Landsbergio tikslas – sukelti baimę „valstiečių“ frakcijoje | Diena.lt

R. KARBAUSKIS: G. LANDSBERGIO TIKSLAS – SUKELTI BAIMĘ „VALSTIEČIŲ“ FRAKCIJOJE

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis neigia konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio pareiškimus, kad keletas „valstiečių“ prašosi prisijungti prie opozicijos.

Pasak R. Karbauskio, G. Landsbergis tokiais pareiškimais nori sukelti abejones LVŽS frakcijos nariams ir būsimiems koalicijos partneriams.

„Tame yra tiek pat tiesos, kiek ir G. Landsbergio dvejus su puse metų trunkančiame kalbėjime (kad LVŽS skils. – ELTA). Bet kuriuo atveju visuomet yra šnekama apie tą patį, kad „valstiečiai“ subyrės, kad kažkas atsitiks ir t. t. Tai buvo visą laiką ir tai kartojama be perstojo ir tai tęsiama dabar. Aš suprantu, koks yra tikslas - bandoma sukelti abejonę, baimę kolegoms LVŽS frakcijoje bei galimiems koalicijos partneriams. Jis nori kelti kuo daugiau abejonių bei kuo daugiau suirutės. Manau, kad mes ateinančią savaitę matysime įvykius, sprendimus, balsavimus, kurie padės visus taškus. Jūs pamatysite tokio dydžio koaliciją, kurios labai seniai nėra buvę“, - Eltai sakė R. Karbauskis.

Jis nori kelti kuo daugiau abejonių bei kuo daugiau suirutės.

ELTA primena, kad G. Landsbergis patvirtino, kad prie frakcijos jungiasi Mantas Adomėnas, pridūręs, jog tai tikriausiai ne paskutinis Seimo narys, kuris prisijungs prie opozicijos, nes, pasak jo, sulaukė kelių „valstiečių“ frakcijos narių kreipimosi.

Vis dėlto konservatorių lyderis nepanoro atskleisti konkrečių vardų, kas, pasak jo, galėtų dar prisijungti prie konservatorių frakcijos.

Pasak jo, po trečiadienį paaiškėjusių „socialdarbiečių“ planų artėjantiems Seimo rinkimams turėti bendrą sąrašą su „valstiečiais“ į jį kreipėsi keli Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos nariai, pareiškę norą prisijungti.

Pasak jo, LVŽS frakcijoje yra buvusių konservatorių, ypač, pasak jo, kilusių iš regionų, ir dėl to, jo teigimu, TS-LKD svarstytų juos priimti į frakciją.

„Jie, matyt, nesijaučia tiek nutolę“, - teigė G. Landsbergis, pridūręs, kad tokių žmonių yra apie penkis.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Tomukui

Žinote, man taip patinka, kai vyras tomukas šalia... Šalia! Šalia, Šalia, pasakiau!!!!

Kęstas

Lietuvos ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius nėra populistas. Kinija galėtų tapti viena pagrindinių lazerių technologijų eksporto rinkų Lietuvos įmonėms, sako šis Lietuvos ekonomikos ir inovacijų ministras V. Sinkevičius, kuris yra aukšto rango valstiečių partijos atstovas. Šiuolaikiniai populistai yra prieš Kiniją, nesąžininga konkurencija atimančią mūsų darbo vietas. Valstiečiai gi yra už prekybą su Kinija, už mūsų lazerinių aukštųjų technologijų ir darbo vietų atidavimą Kinijos komunistams vardan otkatų. "Kinijos meilė mūsų lazeriams yra sąlygota vieno tikslo - nukopijuoti technologiją! Jokio bendradarbiavimo, meilės arba seilės nėra! Visa ju sistema ant šito pastatyta! Mūsų glušas ministras to nesuvokia." Nėra geresnio apibūdinimo ir geresnio įrodymo, kad valstiečiai nėra populistai, o tokie pat globalistai, kaip ir visi Lietuvos politikai. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

...

"... ir Lands'birbio tvartelį budriai saugo NATO jėga" (tai kodėl tokiomis sąlygomis į miestus neįvest šaulių pajėgų?)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS