R. Karbauskis į Seimo vicepirmininkus nekandidatuos, nepataria ir G. Landsbergiui | Diena.lt

R. KARBAUSKIS Į SEIMO VICEPIRMININKUS NEKANDIDATUOS, NEPATARIA IR G. LANDSBERGIUI

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis, kaip ir premjeras Saulius Skvernelis, nusprendė į Seimo vicepirmininkus nekandidatuoti.

R. Karbauskis įsitikinęs, kad jo kandidatūros nepalaikytų naujoji valdančioji dauguma. Taip pat, pasak jo, vicepirmininko pareigybė užima daug techninio laiko, o šiuo metu jis savo laiką skirs pasiruošimui savivaldos rinkimams bei partijos vadovavimui.

Eltai R. Karbauskis taip pat teigė, kad jo vadovaujama frakcija penktadienį spręs, kurį LVŽS narį siūlyti į vicepirmininkus. Anot jo, frakcija taip pat svarstys, ar palaikyti socialdemokratų lyderio Gintauto Palucko kandidatūrą į Seimo pirmininko pavaduotojus.

„Tai tikrai nebūsiu aš, mes frakcijoje apie tai esame kalbėję. Dėl kitos kandidatūros dar nėra nuspręsta, bet mes frakcijoje tikrai turime žmonių, kas galėtų būti vicepirmininku. Bet kuriuo atveju šį klausimą palikime penktadieniui, kuomet pasisakysime dėl visų kandidatūrų. Tuo metu galiu pasakyti, kad pas mus yra svarstoma Sauliaus Skvernelio, kaip opozicijos lyderio, kandidatūra“, – Eltai sakė jis.

LVŽS lyderio teigimu, būti opozicijos deleguotam vicepirmininkui yra daugiau techninis darbas. O šiuo metu, anot jo, jis susikoncentravęs į partijos vadovavimą bei LVŽS ruošimuisi kitiems rinkimams.

„Man yra tekę būti vicepirmininku per savo dvylikos metų patirtį Seime. Buvau juo beveik metus. Tai yra techninis darbas, ateiti į posėdžius. Būdamas deleguotas vicepirmininkas iš opozicijos, taip pat veikti procesų jokių negali. Tai yra didelis techninis darbas ir daug laiko reikalaujantis. Mano uždavinys šiandien yra pasiruošimas savivaldybių rinkimams, vadovavimas partijai. Dėl to man tai nesiderintų“, – sakė jis.

Frakcija G. Landsbergio kandidatūros nepalaikytų

R. Karbauskis taip pat abejoja, kad konservatorių lyderiui Gabrieliui Landsbergiui pavyktų surinkti Seimo balsus tapti naujuoju Seimo pirmininko pavaduotoju.

„Jeigu G. Landsbergis ryžtųsi tapti vicepirmininku, tikrai yra abejonių, ar surinktų Seime balsus tapti Seimo pirmininko pavaduotoju. Vėlgi, jei jis tų balsų nesurinktų, gi nieko baisaus, gal tik jam pačiam skaudu būtų, bet istorija rodo, kad tokius dalykus žmonės užmiršta. Kas prisimena, kad A. Butkevičius buvo kandidatas į Seimo vicepirmininkus? Nelabai kas“, – sakė jis.

Paklaustas, ar LVŽS palaikytų G. Landsbergio kandidatūrą į vicepirmininkus, šį kartą R. Karbauskis, ir nesulaukęs bendro frakcijos posėdžio, teigė, kad LVŽS tikrai jo kandidatūros nepalaikytų.

„Ne, čia jau tikrai jo nepalaikytų. (...) Čia lygiai taip pat mano atveju, jeigu aš dabar būčiau opozicijos keliamas kandidatas į vicepirmininkus, tai ar galima tikėtis, kad pozicijoje kažkas balsuos už mane. Žinoma, kad ne. Tai šioje vietoje yra asmenybių klausimas ir dėl jų susidariusios tam tikros pozicijos. Tiesiog net nežinau, kokiais motyvais aš turėčiau įtikinėti kolegas, kad palaikytų (G. Landsbergį. – ELTA). Jokių sutarimų su konservatoriaus mes neturime, o motyvuoti LVŽS frakcijos žmones, kad balsuotų už jį – neturiu, nerasčiau argumentų“, – sakė jis.

„Valstiečių“ lyderis G. Landsbergį taip pat sunkiai įsivaizduoja ir naujajame Ministrų Kabinete.

„Žmogus realiai jokio vadovaujamo darbo nėra dirbęs, ar gebėtų, ar ne, tikrai sunku vertinti. Išskyrus vadovavimą partijai, kuris taip pat buvo nelabai sėkmingas, tai vadovaujamo darbo nebuvo. Vadovavo opozicijai, bet jos taip pat nebuvo, tai buvo propagandinis institutas ir kūrė propagandą, o ne telkė opoziciją“, – sakė jis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Netrinkit komentarų ,kas čia per cenzūra?

Naktimis sapnuoja ,jisai dar savo mergaitę ,moterytę ,kuri dabar Latvijoj.

buvusiam komunistui

jau ka, ka bet griauti daug proto nereikia ,parasyk ,ka gero per 30m. Landsbergis nuveike.

GALIMAI

KUOM BEBUTU ANUKAS ,JAM PATARINES JO GUDRUS SENELIUKAS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS