R. Karbauskis piktinasi: V. Pranckietis į Armėniją vyks kaip turistas | Diena.lt

R. KARBAUSKIS PIKTINASI: V. PRANCKIETIS Į ARMĖNIJĄ VYKS KAIP TURISTAS

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis atskleidė, pasak jo, tikrąją priežastį, kodėl frakcija nedelegavo jokio nario kartu vykti į vizitą Armėnijoje su Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio komanda.

R. Karbauskis stebisi, kaip V. Pranckietis gali apskritai vykti Seimo pirmininko vardu, jei jis Seime neatstovauja nei pozicijai, nei opozicijai. R. Karbauskis teigia, kad tikrai nepalaikysiantis tokių „ekskursinių“ vizitų, kurie neduoda valstybei jokios naudos ir yra apmokami mokesčių mokėtojų pinigais.

„Seimo pirmininkas išvažiuoja su didžiule delegacija: fotografas, apsauginiai, keletas sekretoriato darbuotojų, keli Seimo nariai. Bet juk to nereikėtų daryti... Nes kam Seimo pirmininkas atstovauja Armėnijoje? Juk jis realiai neatstovauja valdančiajai daugumai, neatstovauja opozicijai. Jis niekam neatstovauja, čia turistinė kelionė“, – Eltai teigė R. Karbauskis.

Pasak jo, frakcijos narės Rimos Baškienės mintis, kad frakcijos nariai numatė galimas Rusijos grėsmes vizite į Armėniją, – teisinga, bet, pasak R. Karbauskio, tikrai nėra pagrindinė.

„Tai yra susiję ir su Armėnijos, Azerbaidžano ir visais Kalnų Karabacho klausimais, nes tai yra labai jautri zona –  Rima Baškienė taip gerai pažymėjo, kad frakcija taip pat matė galimas Rusijos grėsmes. Bet esminis klausimas – toks vizitas turi duoti naudą arba Lietuvai, arba Armėnijai. Tai pabandykim įsivaizduoti, kokią jis duos naudą Lietuvai, jeigu Seimo pirmininkas negali atstovauti Seimui. Ką jis pasiūlys Armėnijai? Pasiūlys kažką, ką Seimas gali palaikyti, bet ką Seimas gali palaikyti, jei Seimo pirmininkas nėra nei opozicijos nei pozicijos atstovas?“ – klausia R. Karbauskis.

„Šita Seimo pirmininko ekskursija į Armėniją mokesčių mokėtojams kainuos 8 tūkstančius eurų. Aš kitaip kaip ekskursijos pavadinti negaliu. Dabar jis yra turistas, nes Seime niekam neatstovauja“, – teigė R. Karbauskis.

Šita Seimo pirmininko ekskursija į Armėniją mokesčių mokėtojams kainuos 8 tūkstančius eurų. Aš kitaip kaip ekskursijos pavadinti negaliu.

Kaip skelbė 15 min, Seimo valdyba trečiadienį svarstė, kas iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kartu su Seimo pirmininku kitą savaitę turėtų vykti į Armėniją, tačiau „valstiečiai“ nutarė ne tik nieko nedeleguoti, bet ir bandė nepatvirtinti Seimo pirmininko komandiruotės.

15min Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja „valstietė“ Rima Baškienė nurodė, kad tokį siūlymą frakcija pateikė, nes vizite į Armėniją regi galimas Rusijos grėsmes.

Tačiau valdantiesiems Seimo pirmininko neišleisti nepavyko. Nors R. Baškienė, Arvydas Nekrošius, Irena Šiaulienė ir Gediminas Kirkilas balsuodami dėl V. Pranckiečio vizito susilaikė, „tvarkiečio“ Remigijaus Žemaitaičio balsas nulėmė, kad vizitas įvyks. Už tai, kad Seimo pirmininkas turi vykti į Armėniją, dar balsavo pats V. Pranckietis, I. Degutienė, Jonas Liesys ir Julius Sabatauskas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Nu nu

Galvojau ,kad Pranskietis protingas politikas,bet pasėdėjo seimo pirmininko kėdėje ir prilipo prie jos,jau gėda žiūrėti ,kai žmogus būdamas tokiame poste ,gali taip elgtis,ko jam toj Armenijoj,pinigų švaistymas,atrodo ,kad specialiai kerštauja buvusiems bendražygiams,toks Skvernelis niekada nekeltų tokio chaoso ir nesilaikytų įsikabinęs tos kėdės,tikrai Pranskiečio elgiasys prasilenkia su loginiu mąstymu

Ar ne per daug?

Užsispyręs kaip žemaitis. Bet kas per daug - bumerangu grįžta atgal. Raminami gali padėti...

visi141

nieko neatstovauja ir seime yra savo verslo programu igyvendinimo Turistai,ka gero per 30 metu nuveiket Lietuvai ir Tautai nuo kuriu seimo turistu darbu Zmonems palengvejo?,eura ivedet viskas pakilo 1prie1 o visi 141reket niekas nebrangs ,bet labai kruopsciai priziurit savo verslu interesus .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS