R. Karbauskis: Seimo mažinimo referendumas žlugo dėl konservatorių | Diena.lt

R. KARBAUSKIS: SEIMO MAŽINIMO REFERENDUMAS ŽLUGO DĖL KONSERVATORIŲ

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigia, kad konservatoriai, prezidentė Dalia Grybauskaitė ir profesorius Vytautas Landsbergis kalti dėl neįvykusio Konstitucijos 55 straipsnio pakeitimo referendumo, klausiančio, ar sumažinti Seimo narių skaičių nuo 141 iki 121.

Politiko teigimu, šie, ragindami neimti biuletenio, padarė lemiamą įtaką balsavusiųjų skaičiui.

„Beveik 74 proc. balsavusiųjų referendume pasisakė, kad Seimo narių skaičius turi mažėti, tačiau šių žmonių valia nebus išgirsta, nes konservatoriai kartu su prezidente D. Grybauskaite ir prof. V. Landsbergiu nusprendė šį referendumą sužlugdyti, ragindami neimti biuletenių ir tokiu būdu užkirsti kelią Lietuvos žmonėms išsakyti savo nuomonę. (...) Kad referendumas įvyktų, pritrūko labai nedaug, vos kelių procentų rinkėjų, kurie paklausė šių politikų raginimo paminti demokratinius procesus“, - savo feisbuko paskyroje rašė „valstietis“.

Kad referendumas įvyktų, pritrūko labai nedaug, vos kelių procentų rinkėjų, kurie paklausė šių politikų raginimo paminti demokratinius procesus.

Jo teigimu, ši iniciatyva buvo „aklai stabdoma“, nepaisant to, kad „rengiant Lietuvos Respublikos Konstituciją pats V. Landsbergis siūlė 120 Seimo narių, o konservatorių lyderiai - taip pat ir dabar Seime esantys - ne kartą buvo registravę atitinkamas Konstitucijos pataisas, paskutinį kartą 2014 metais.„

ELTA primena, kad referendume už tai, jog būtų sumažintas Seimo narių skaičius iki 121, pasisakė 73,70 proc. rinkėjų, „ne“ pasakė 23,07 proc. rinkėjų. Referendumas neįvyko, nes jame balsavo mažiau nei pusė balsavimo teisę turinčių piliečių - 47,25 proc.

GALERIJA

  • R. Karbauskis: Seimo mažinimo referendumas žlugo dėl konservatorių
M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Pilietis

Klaipėdos 64 rinkiminėj irgi primygtinai klausinėjo ,ar imsit referendumo lapą?pasakai ,kad imsi,tai dar perklausia,ar imate?Tai kokia čia dabar tvarka.nuo kada rinkimų apylinkės nariams tai turėtų rūpėti?Į pastabą reaguoja išsisukinėdama.

Fu

Bet kas per zmogus padare situacija ,kad jam aiskintu ,kad neverta tiek bereikalingos makliavos,keiciant viska.ir kaip darzeli ,karbauski nu imk zaisla buk geras ,nu paimk,kad neverktum .bet ar jam patinka buti tokiu menku ,tokiu zemos morales,zmogum,pajuokos objektas.ir visi visad kiti kalti ,o pats prisikes iki galvos,kad galva nebesimato

situ

isgamu daroma viskas kad zmonems butu blogiau ir nesiskaitoma su niekuo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS