R. Morkūnaitė-Mikulėnienė: premjeras elgiasi antikonstituciškai | Diena.lt

R. MORKŪNAITĖ-MIKULĖNIENĖ: PREMJERAS ELGIASI ANTIKONSTITUCIŠKAI

Konservatorė, Seimo narė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė sako, kad premjero Sauliaus Skvernelio sprendimas neteikti aplinkos ministro iki prezidento rinkimų prieštarauja Konstitucijai.

Pasak Seimo narės, palikti aplinkos sektorių be politinės priežiūros bei atsakomybės yra rizikinga ir rodo premjero aplaidumą bei asmeninių principų iškėlimą aukščiau valstybės interesų.

Konservatorės teigimu, S. Skvernelis tikslingai provokuoja konfliktą su prezidente Dalia Grybauskaite, nes nori atkreipti į save dėmesį bei parodyti savo išskirtinumą prieš kitus kandidatus į prezidento postą.

„Pats premjeras nori dirbtinai sukurti konfliktą, tikėdamasis gauti daugiau dėmesio, parodyti savo kažkokias skirtis, bet, mano galva, tai neišmintingas ir neprotingas ėjimas. Apgailėtina, jeigu valdantieji nusprendžia neskirti aplinkos ministro, o pusę metų palikti tokį sektorių be politinės priežiūros yra mažų mažiausiai neatsakinga“, - penktadienį „Žinių radijui“ teigė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Apgailėtina, jeigu valdantieji nusprendžia neskirti aplinkos ministro, o pusę metų palikti tokį sektorių be politinės priežiūros yra mažų mažiausiai neatsakinga.

Pasak Seimo narės, S. Skvernelis nuolat sakydavo, kad reikalingos reformos, o neieškodamas kompromisų bei naujo aplinkos ministro dabar pats sau prieštarauja. Politikei iki šiol nesuprantama, kodėl buvo atleistas prieš tai pareigas ėjęs aplinkos ministras Kęstutis Navickas. Jos teigimu, pastarasis ėmėsi reikalingų reformų.

„Buvo daug nuostabos dėl atleisto aplinkos ministro Kęstučio Navicko, kuris tikrai neblogai tvarkėsi ir ėmėsi urėdijų reformos, kur ir koalicijos partneriai nelabai džiugiai buvo nusiteikę. Premjeras, sakydamas, kad nepakankamai vyksta reformos, dabar pats sau prieštarauja nieko apskritai nepaskirdamas. Tos reformos dabar iš tikrųjų nevyksta, nėra politinės valdžios ir atsakomybės. Sunku tikėtis, kad apskritai kažkas bus“, - teigė parlamentarė.

ELTA primena, kad, trečiadienį prezidentei D. Grybauskaitei atmetus premjero S. Skvernelio į aplinkos ministres siūlytos socialdarbietės Irmos Gudžiūnaitės kandidatūrą, premjeras pareiškė, kad daugiau kandidatų į Aplinkos ministerijos vadovo postą nebeteiks. Šį precedento neturintį sumanymą išprovokavo, pasak S. Skvernelio, tai, kad dėl I. Gudžiūnaitės kandidatūros su prezidente jau buvo anksčiau sutarta.

Prezidentūra ketvirtadienį pareiškė, kad prezidentė S. Skverneliui nedavė jokių pažadų, jog I. Gudžiūnaitės kandidatūrai bus pritarta. Prezidentės spaudos tarnyba pabrėžė, kad D. Grybauskaitės sprendimą lėmė tai, kad susitikime I. Gudžiūnaitė nepademonstravo vadovavimui aplinkos apsaugos sektoriui reikiamų žinių.

„Prezidentės apsisprendimą nulėmė tai, kad kandidatė neturi reikiamos dalykinės patirties ir susitikime nepademonstravo vadovavimui aplinkos apsaugos sektoriui reikiamų žinių ir kompetencijos“, - ketvirtadienį Eltai atsiųstame pranešime rašė D. Grybauskaitės spaudos tarnyba.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

...

Antikonstituciškai?.. o gal - neadekvačiai, gal jį reikia atleist dėl sveikatos būklės?

Pilietiškas

Ar Jūs visi, kaip kokie būrai, įsimylėjěę vis dar netašytą, tuščiakalbį, nepraustaburnį ir net neprasilavinusį skvernelį! Nubėgo į Izraelį, o kalbėt nei mū, nei beee! O ir ar gali tyčiotis iš šeimų, kurios negali susilaukti vaikelio@ Gal tegul pasižiūri į save, kaip kokį haremą niri įsisteigti - juk jau antroji pas jį glaudžiasi! Tai kur moralė?! Jei nesusitvarko savo šeimose, tai negalu tvarkytis ir šalyje. O dar mąstydamad tarybinio milicininko dvasia! Negi einamt į tokius postus nereikia išlaikyti lietuvių kalbos kultūros testą? Taip baisiai kalba ir lietuviškai. Kas jį augino? Gal buvo ištremtas į Sibirą! Bet tai būtų jau išviešinta! Kodėl tokie žemi bendriems aukštų pareigūnų gebėjimams reikalavimai? Juk nesame beraščių tauta! Žiūrėkite, Matijošaitis, milicininkas dabartinis Kauno mera, be minimalių kalbėjimo įgūdžių, Skvernelis- irgi milicininkas matijošaičio draugas, plurpia, kad pliurpti. Matyt, visus milicininkus toji mokykla taip mokė - kur jėga, ten proto nereikia!

Anonimas

Kaip kelis metus prasnaude seime musu seimunai,staiga prabunda,klausimas-kodel? Atsakymas,todel,kad arteja rinkimai!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS