Ragina paremti JAV iniciatyvą dėl švaraus 5G informacijos perdavimo kanalo | Diena.lt

RAGINA PAREMTI JAV INICIATYVĄ DĖL ŠVARAUS 5G INFORMACIJOS PERDAVIMO KANALO

  • 4

Konservatorius Laurynas Kasčiūnas kreipėsi į užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių ir krašto apsaugos ministrą Raimundą Karoblį, kviesdamas paremti JAV iniciatyvą dėl švaraus 5G informacijos perdavimo kanalo.

„Balandžio 29 dieną JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo pristatė planus įgyvendinti švaraus 5G informacijos perdavimo kanalo (angl. „5G Clean Path“) iniciatyvą. Pirmiausia tai paliestų visas JAV diplomatines atstovybes – JAV diplomatinė informacija turėtų keliauti tik tais informacijos perdavimo tinklais, kuriuose nebus naudojama nepatikimų (Kinijos) gamintojų įranga. JAV prie šios iniciatyvos paragino prisijungti ir savo partnerius“, – teigia L. Kasčiūnas.

L. Kasčiūnas pabrėžia, kad JAV yra Lietuvos strateginis partneris, todėl būtina užtikrinti netrukdomą ir saugų diplomatinės bei gynybinės informacijos apsikeitimą bei remti JAV iniciatyvas 5G srityje. Tuo pačiu parlamentaras ragina Lietuvos Vyriausybę kuo greičiau pasirašyti dvišalę deklaraciją su JAV dėl 5G saugumo užtikrinimo ir bendradarbiavimo stiprinimo šioje srityje. Tokius susitarimus su JAV jau yra pasirašiusios Lenkija, Estija, Latvija, Rumunija ir Čekija.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

taip sakant pravest G5 tiesioginy rysy

su Pentagonu ir CZV ... kad visi slapti duomenys iskarto be trugdziu pasiektu adresata amerikoj....

...

O jankiai, kaip žinom, dirba žydams.

Nuomone

Isvis kam jis dyrba Amerikai ar lietuvai man tai vaizdas susidaro kad Amerikai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS