Rusijos laikinasis reikalų patikėtinis: EK nenori spręsti krovinių tranzito į Kaliningradą klausimo | Diena.lt

RUSIJOS LAIKINASIS REIKALŲ PATIKĖTINIS: EK NENORI SPRĘSTI KROVINIŲ TRANZITO Į KALININGRADĄ KLAUSIMO

Europos Komisija nenori sureguliuoti krovinių tranzito į Kaliningradą per Lietuvą ribojimo klausimo. Tai antradienį pareiškė Rusijos laikinasis reikalų patikėtinis Lietuvoje Sergejus Riabokonis.

„EK dabar elgiasi taip, tarytum ji visai nenorėtų sureguliuoti šio klausimo. Tai matyti plika akimi. Mano asmeninė nuomonė yra tokia: EK neturi noro padaryti tokį poveikį, kad čia būtų viskas aišku, kad nebūtų jokių prieštaravimų“, – sakė jis televizijos kanalui „Rossija 24“.

Pasak Rusijos diplomato, kai EK nori išspręsti tam tikrą klausimą, ji turi metodų, „kaip elgtis, kaip kalbėtis, kokius komentarus pateikti“.

Anot S. Riabokonio, „Lietuvos vadovybė seniai paniro į „viskas leidžiama“ atmosferą, kai niekas nenori jos paraginti elgtis santūriau“. „Galbūt viską galima paaiškinti tuo, kad Europos Sąjungai ir kai kuriems kolegoms anapus vandenyno reikalingas štai toks aktorius, kuris visada arba dažnai stos prieš, – teigė Rusijos diplomatas. – Toks žaidėjas reikalingas, ir jie pasirinko tokiu žaidėju Lietuvą“.

Pasak Rusijos laikinojo reikalų patikėtinio, ES adekvačiai nereaguoja į visiškai neleistinus Lietuvos veiksmus dėl tranzito į Kaliningradą ribojimo.

Gairės: Kaliningradas, Kaliningrado tranzitas, EK, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS