S. Krėpšta: prezidentas tikisi naujų kandidatų į ekonomikos ministrus | Diena.lt

S. KRĖPŠTA: PREZIDENTAS TIKISI NAUJŲ KANDIDATŲ Į EKONOMIKOS MINISTRUS

Prezidento Gitano Nausėdos patarėjas, Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovas Simonas Krėpšta sako, kad šalies vadovas laukia naujų premjero Sauliaus Skvernelio pateiktų kandidatūrų į ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas.

„Prezidentas ne kartą minėjo, kad tiek ministerijos, tiek kitos svarbios organizacijos turi turėti labai stiprų ir kompetentingą vadovą arba vadovę. Laukiame naujų kandidatų iš Vyriausybės, premjero pusės. Vos tik turėsime kandidatą arba kandidatę, kuri atitiktų tiek profesionalumo, tiek patirties kriterijus, sprendimas būtų rastas greitai ir ministras ar ministrė būtų paskirtas“, – ketvirtadienį LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ sakė S. Krėpšta.

Pasak jo, prezidentas iš premjero Sauliaus Skvernelio tikisi gauti daugiau kandidatūrų į ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas, nes dėl Luko Savicko, kuris vasario mėnesį nebuvo paskirtas ministru, nuomonę jau išsakė.

Čia nereikėtų badyti pirštais. Svarbiausia, kad darbai vyktų.

„Kol kas oficialiai esame sulaukę vieno kandidato prieš keletą mėnesių. Šiuo metu oficialiai nesame sulaukę kitų kandidatų. Diskusijos vyksta nuolat, Prezidentūros noras yra surasti kompetentingą, stiprų žmogų, o tokių Lietuvoje tikrai turime. (...) Šitas kandidatas (L. Savickas – ELTA) buvo apsvarstytas ir prezidentas nuomonę pareiškė prieš keletą mėnesių. Lietuvoje tikrai yra labai daug kompetentingų, stiprių žmonių tiek politikos, tiek profesionalų. Manau, kad sulaukus keleto papildomų kandidatų, sprendimas būtų rastas greit“, – patikino S. Krėpšta.

Jo teigimu, nereikėtų ieškoti kaltų, kodėl ministerija jau pusę metų yra be vadovo.

„Čia nereikėtų badyti pirštais. Svarbiausia, kad darbai vyktų, šiuo metu darbus vykdo viceministrai ir pavaduojantys ministrai, bet, be abejo, kiekviena organizacija, turėdama stiprų, profesionalų vadovą, gali veikti dar geriau. Mūsų tikslas yra kuo greičiau paskirti ministrą į šias pareigas“, – pridūrė S. Krėpšta.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS