S. Skvernelis ir R. Karbauskis nemato grėsmių Seimo rinkimų organizavimui | Diena.lt

S. SKVERNELIS IR R. KARBAUSKIS NEMATO GRĖSMIŲ SEIMO RINKIMŲ ORGANIZAVIMUI

Premjeras Saulius Skvernelis ir valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis teigia dėl koronaviruso pandemijos neįžvelgią didėlių grėsmių rudenį vyksiančių Seimo rinkimų organizavimui.

Pasak R. Karbauskio, svarbiausia užtikrinti žmonių saugumą rinkimų metu.

„Yra ruošiamasi, yra šnekama. (...) Tas darbas aktyviai daromas – kad rinkimai ir žmonės rinkimų metu būtų saugūs. Ar žmonės dalyvaus rinkimuose, tai pirmiausia priklausys nuo to, kaip žmonės tuo metu jausis. Manau, kad visi turime tą pilietinę pareigą ir tą atliksime. Svarbiausia, kad jaustumėmės saugūs – jei tikrai žmonės jausis saugūs, aš esu įsitikinęs, kad žmonės ateis į rinkimus. Valdžia, kurią mes išsirenkame visi dalyvaudami, yra mūsų visų sprendimas. Jeigu mes neisime į rinkimus, turėsime valdžią, kurios mes nerinkome“, – antradienį Seime žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Tuo tarpu S. Skvernelis patikino, kad idėjai, jog rinkimai turėtų būti atidėti, prielaidų nėra.

„Šiandien tam jokių prielaidų tikrai nematau. Manau, kad mes tikrai turėsime tradicinį, klasikinį balsavimą, kas yra įtvirtinta mūsų Konstitucijoje. Mes Vyriausybės pasitarime pritarėme Teisingumo ministerijos iniciatyvai prailginti laiką balsavimo dieną – pradėti valanda anksčiau ir baigti valanda vėliau, jei toks poreikis būtų, kad išskaidytume žmonių srautus“, – teigė S. Skvernelis.

„Seimo rinkimams, kaip ir kitiems rinkimams, išankstinis balsavimas būtų penkios dienos. Plius, jeigu reikės – individualus apsaugos komplektas kiekvienam, atėjusiam į apylinkę, jei jis tokių neturės. Vis kita, manau, sugebėsime tinkamai suorganizuoti rinkimus – demokratiškai, kaip ir numatyta mūsų Konstitucijoje“, – pridūrė premjeras.

ELTA primena, kad „socialdarbiečiai“ yra įregistravę Seimo rinkimų įstatymo pataisas, numatančias internetinio balsavimo įteisinimą. Pasak partijos lyderio Gedimino Kirkilo, rudenį numatomi rinkimai į Seimą gali neįvykti dėl piliečių baimės prie balsadėžių užsikrėsti koronavirusu.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Vitalius

Galu karbi nebevargti jau prisipliesiet is zmoniu dar negana to sau atlyginimus pirmu pirmiausiai pasididinot .kiti kaip norit taip gyvenkit .susikos sveikatos sistema po 2 menprie dagtaru neimanoma prieiti nes isvijot gydytojus is lietuvos .apkrovetbaudom draudimais .prie sienos jus ble one i seima .

Rasa TO AŠ

NU IR KAIP ČIA TAVE TOKI PROTINGA TOS KVAILOS BOBUTĖS IŠPERĖJO ŽINAI ŽALOS DAUG LIETUVAI PRIDARO TOKIE KAIP TU TURBUT JEI PAKLAUSTU KUR RANDASI ŠVEDIJA SAKYTUM KAD KAŽKUR PRIE ŠIAULIU TOKIE KAIP TU TAI IR 12 MĖN NESUSKAIČIUOJA KA JAU ČIA PAGARBA VIRESNIAM ŽMOGUI GAILA TAVES VARGŠELIO

natalija TO VALSTIEČIAM

ČIA TU ŽMOGAU TEISUS VISKA SAVO RANKOSE LAIKO NELEIDŽIA VOKTI NES STENGESI DAUGIAU SURINKTI PINUGU TAUTAI VAIKUČIAM PENSININKAM DIRBANTIESIEMS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS