S. Skvernelis sako dar dvejojantis, ar likti premjeru | Diena.lt

S. SKVERNELIS SAKO DAR DVEJOJANTIS, AR LIKTI PREMJERU

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad dar dvejoja, ar liks premjero pareigose po išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos.

„Viduje savo tikrai aš dar turiu pakankamai daug abejonių, dvejonių, yra pamąstymų“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė premjeras.

S. Skvernelis sakė, kad jo apsisprendimas priklausys nuo to, kaip baigsis derybos dėl valdančiosios koalicijos atnaujinimo.

Premjeras sakė tikįs, kad koalicinė sutartis bus pasirašyta kitą savaitę.

„Būti vien dėl to, kad būti – tikrai ne. Daryti sprendimus, reikalingus valstybei – taip. Daryti sprendimus, kurie yra persunkti populizmu ir finansiniu neatsakingumu – tikrai ne. Taip kad yra daug niuansų, daug dedamųjų, nuo kurių priklauso apsisprendimas“, – sakė S. Skvernelis.

Būti vien dėl to, kad būti – tikrai ne. Daryti sprendimus, reikalingus valstybei – taip.

Pagal Konstituciją, išrinkus prezidentą Vyriausybė turi grąžinti įgaliojimus naujajam šalies vadovui. Įgaliojimai bus grąžinti per G. Nausėdos inauguraciją liepos 12 dieną.

Anksčiau S. Skvernelis žadėjo atsistatydinti, jei prezidento rinkimuose jis nepateks į antrąjį turą. Prezidento rinkimuose premjeras liko trečias.

Premjeras taip pat svarstė galimybę vykti dirbti į Europos Komisiją. Pasak S. Skvernelio, Vyriausybė dėl naujojo komisaro apsispręs, kai bus paskirtas naujas Europos Komisijos pirmininkas.

„Tikiuosi, kad dar šį mėnesį bus aiškios pozicijos kalbant apie ES esančias pozicijas ir pirmiausia Europos Komisijos pirmininką. Tai labai svarbu. Tada Vyriausybė priims sprendimą dėl siūlomo kandidato ir galės realiai prasidėti derybos turint kandidatą dėl portfelio“, – „Žinių radijui“ sakė S. Skvernelis.

Premjero teigimu, šiuo metu kalbėti apie kandidatus, nežinant pirmininko ir jo nuostatų, būtų neprotinga.

„Dabar nominuoti kandidatą, nežinant pirmininko nuostatų, o jo vaidmuo labai didelis, tiek renkantis kandidatą, tiek skirstant portfelį, žingsnis būtų per ankstyvas ir neracionalus“, – teigė S. Skvernelis.

Ministro pirmininko tvirtinimu, jis pats apie šią poziciją nesvarstęs.

„Daug tokių girdžiu pamąstymų. Visi gali būti kandidatai, kurie yra minimi viešoje erdvėje. Aš apie tai, atvirai pasakius, nelabai ir svarsčiau. Kol kas yra kiti darbai – Vyriausybės tiesioginis darbas, koalicijos formavimas“, – tikino premjeras.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Jelena

Kažkodiel mam naktiemis vaidenosi "Goplinas, Goplinas, Goplinas"... košmaras... Atsibudau... paskaitau klaipedos.diena.lt ir viel vaidenosi Goplinas...Goplinas... Siaubas...

Jelena

Eik į pensiją, brangus ponas Skvernelis. Atsipalaidok!

ALGIS

EIK Į ANDRIUKAIČIO VIETĄ BŪSI RAMUS IR BŪSI IŠTESĖJĘS SAVO Ž O D Ž I U S .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS