S. Skvernelis: V. Matijošaitis į premjerus neitų | Diena.lt

S. SKVERNELIS: V. MATIJOŠAITIS Į PREMJERUS NEITŲ

Galimas kandidatūras, kas jį galėtų pakeisti premjero poste, tapus prezidentu, pateiksiąs balandį, sakė Saulius Skvernelis, atsakydamas į prof. Vytauto Landsbergio klausimą.

S. Skvernelis nemano, kad tai bus Visvaldas Matijošaitis, nes, pasak premjero, jis nekeistų Kauno mero posto į ministro pirmininko.

„Ar jūs kviestumėte Visvaldą Matijošaitį arba Ramūną Karbauskį į premjero pareigas, o ponią Agnę Širinskienę skirtumėte teisingumo ministre?“ - S. Skvernelio klausė V. Landsbergis.

Šiandien galiu pasakyti, kad nemanau, kad Kauno meras milžinišką kauniečių pasitikėjimą keistų į kitą iššūkį.

„Kalbant apie ministro pirmininko kandidatūrą, šiandien kalbėti dar yra anksti (...). Šiandien galiu pasakyti, kad nemanau, kad Kauno meras milžinišką kauniečių pasitikėjimą keistų į kitą iššūkį, apie tai kalbos dar nebuvo ir nėra diskusijos. Aš tikrai tas dvi pavardes įvardinsiu (balandį. - ELTA), su tais žmonėmis yra diskutuota.

Aišku, tai priklauso ne nuo prezidento, o valdančiosios daugumos (...), o apie ministro kandidatūras nėra ką kalbėti, nes prezidentas turi konstitucinę pareigą skirti ministrus, bet tai yra daroma ministro pirmininko teikimu. Čia, žinoma, bendradarbiavimas turėtų būti kitoks, negu paskutiniu metu įvykęs, bet tai yra ministro pirmininko kompetencija“, - į prof. V. Landsbergio klausimą atsakė premjeras.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS