Seimas pašalino V. Gapšį iš komiteto pirmininko pavaduotojo pareigų | Diena.lt

SEIMAS PAŠALINO V. GAPŠĮ IŠ KOMITETO PIRMININKO PAVADUOTOJO PAREIGŲ

Seimas sekmadienį pritarė, kad laisvės atėmimo bausmę šiuo metu atliekantis parlamentaras Vytautas Gapšys būtų pašalintas iš reikalų komiteto (ERK) pirmininko pavaduotojo pareigų.

Už balsavo 115 Seimo narių, susilaikė 4 parlamentarai, balsavusių prieš šį siūlymą nebuvo.

„Šis projektas yra sąlygotas Vytauto Gapšio situacijos, kai būdamas įkalinimo įstaigoje jis iš esmės negali atlikti net Seimo nario pareigų, tai tuo labiau jis negali atlikti komiteto pirmininko pavaduotojo pareigų, o šiuo metu jis yra patvirtintas vienu iš Seimo Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotojų. Tai siūloma išbraukti jį iš pavaduotojų sąrašo“, – posėdžio metu teigė Seimo vicepirmininkas J. Razma.

„Šis komitetas yra išskirtinis, jame yra daug pavaduotojų, tai vieno iš jų išbraukimas neapsunkins komiteto veiklos“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad praėjusių metų gruodį Seime surengta apkalta laisvės atėmimo bausme nuteistam parlamentarui V. Gapšiui nepavyko.

Nors parlamentui buvo teikti 4 nutarimai, kuriuose nurodytu pagrindu Seimo narys galėjo būti pašalintas iš pareigų, visgi nė vienas iš jų nesulaikė reikiamo 85 parlamentarų palaikymo. Iš viso balsavime dalyvavo 122 Seimo nariai.

Praėjusių metų lapkričio 22 dieną Apeliacinis teismas „MG Baltic“ byloje „darbiečiui“ V. Gapšiui skyrė 4 su puse metų nelaisvės.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Tai tipo

Sedi kaleime ir gauna seimo nario alga? Komediantai

Siaip

Jeigu tu esi seimo narys ir tavo kolega nusikalto ir siunciamas uz grotu iskur tikrai negales dalyvauti posedziuose,priimt istatymus tai koks turi buti bukas kad balsuoti pries jo pasalinima is seimo?gal gobsiukas tikrai perdaug zino apie kitus

Pilietiškas

Ar nusikaltėliui seimo nariui reikėjo dar ir tos procedūros? Juk sėdi kalėjime ir tuo viskas pasakyta: nei seimo narys, nei pirmininkas nei angelas... Tiesiog - nusikaltėlis kalėjime! Kokios dar pareigos ar darbai?! Ar blogai aš suprantu? Tai gal ir gydytojai, ir mokytojai nusikaltę ir uždaryti į kalėjimą gali gydyti, gali mokyti! Ar mes jau tokie durni esame, kad šitokių dalykų nesuprastume?!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS