Seime – pataisos, kad nesiskiepiję darbuotojai už testus susimokėtų patys | Diena.lt

SEIME – PATAISOS, KAD NESISKIEPIJĘ DARBUOTOJAI UŽ TESTUS SUSIMOKĖTŲ PATYS

Seimui antradienį planuojama pateikti pataisas, įpareigojančias kai kuriuos darbuotojus, nepasiskiepijusius nuo koronaviruso, už testus susimokėti.

Vyriausybė siūlo, kad sveikatos patikrinimas dėl užkrečiamosios ligos, dėl kurios paskelbta ekstremali padėtis arba karantinas, esant vakcinos prieinamumui, būtų finansuojamas darbuotojo lėšomis arba darbdavio sprendimu jo lėšomis.

Išimtis būtų taikoma darbuotojams, kurie negali pasiskiepyti dėl medicininių priežasčių. Jų testavimas ir toliau būtų finansuojamas iš biudžeto.

Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisas skubos tvarka Seimui teikianti Vyriausybė siekia, kad nauja tvarka įsigaliotų nuo gruodžio 1 dienos.

Anot premjerės Ingridos Šimonytės, tai leistų iki šiol nepasiskiepijusiems žmonėms iki to laiko pasiskiepyti.

Ji pažymi, kad mokesčių mokėtojų lėšomis apmokamas testavimas buvo suprantamas, kai šalyje nebuvo pakankamai vakcinų, o toliau tai daryti būtų „sunkiai paaiškinama ir pateisinama“.

Vyriausybės sudarytame veiklos sričių sąraše, kurio darbuotojai turi nuolat testuotis dėl COVID-19, yra medicinos, švietimo, maitinimo, prekybos, viešojo administravimo darbuotojai, vežėjai, profesinės karo tarnybos kariai.

Tikrintis reikia kas septynias-dešimt dienų.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

lai atiduoda PSD ir valio !! visur susimokesiu kur reikes

Oooo

Nuolaidu bus?

pietietis.

but idomu suzinot kiek kainuoja gydymas covid ligonio. kiek PSD sumoka pasiskiepije ,ir kiek nesiskiepije- o isvadas mes patys padarysim.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS