A. Skaisgirytė: „Eurovizija“ – labai politizuotas konkursas | Diena.lt

A. SKAISGIRYTĖ: „EUROVIZIJA“ – LABAI POLITIZUOTAS KONKURSAS

Prezidento vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė pripažįsta, kad šį savaitgalį įvykusi „Eurovizija“, kurią laimėjo Ukraina, yra labai politizuotas konkursas. Tačiau, pasak jos, galima tik pasidžiaugti, kad didžiausią palaikymą konkurse gavo kariaujanti šalis.

„Tai yra labai politizuotas konkursas, ir tai parodė turbūt labai aiškiai tas faktas, kad būtent Ukrainai buvo atiduoti balsai. Meninis aspektas pasitraukė lyg ir į antrą planą“, – „Žinių radijui“ teigė A. Skaisgirytė.

„Kad ir koks būtų požiūris, tai yra smagus, gražus reginys auditorijai, o tai, kad kariaujanti šalis gavo ir žiūrovų, ir žiuri palaikymą, galima tik pasidžiaugti“, – pridūrė ji.

66-ajame „Eurovizijos“ dainų konkurse Lietuvos atstovė Monika Liu su savo pačios sukurta daina „Sentimentai“ užėmė 14 vietą, konkursą laimėjo Ukraina.

2022-ųjų „Eurovizijos“ finalas

Scanpix nuotr.

„Eurovizija“ – vienas ilgiausiai transliuojamų televizijos projektų visame pasaulyje. Pirmąjį konkursą Europa išvydo dar 1956-ųjų gegužės 24-ąją, ir per daugiau nei šešiasdešimt metų dainų konkursas tapo visos Europos tradicija ir mėgstamiausiu europiečių televizijos šou.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kluika

ir labai korumpuotas

Jūs čia rimtai?

Tai kad 6 šalių balsai buvo paskelbti klaidingai.Buvo rašyta užsienio spaudoje ir videotube,kad keletas jų arba visos,pradės tyrimus.Dėl to ir balsus pranešė ne šalies pranešėjai,o tas kur salėje sėdėjo,nes žiuri tų šalių pradėjo reikšti nepasitenkinimą tokia neteisybe,kad balsavo kitaip,negu skelbiama.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS