T. Tomilinas: mūsų politinės idėjos – savotiškas „suneštinis balius“, tačiau tame nieko blogo | Diena.lt

T. TOMILINAS: MŪSŲ POLITINĖS IDĖJOS – SAVOTIŠKAS „SUNEŠTINIS BALIUS“, TAČIAU TAME NIEKO BLOGO

Vienas iš Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ steigėjų, Seimo narys Tomas Tomilinas partijos steigiamajame suvažiavime pripažino, kad naujai kuriamos politinės jėgos idėjos yra savotiškas „suneštinis balius“.

Vis tik, pasak politiko, tame nėra nieko blogo.

„Nepaisant mano bandymų įvardinti mūsų ideologiją vis dėlto kol kas mūsų politinės idėjos yra toks „suneštinis balius“ iš mūsų kompetencijų ir mūsų gyvenimo patirčių. Tame nėra nieko blogo“, – pristatydamas partijos programos svarbiausius akcentus kalbėjo T. Tomilinas.

Politikas išskyrė 4 svarbiausius Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ programos ideologinius bruožus: partija laikosi ekonominės centro kairės, nuosaikaus kultūrinio konservatyvumo, žaliosios idėjos bei decentralizacijos.

„Centro kairė – mes įsirašėme bazinių pajamų idėją, BVP perskirstymo imperatyvą. Mes esame nuosaiki centro kairė, šių dalykų nepriešiname su konkurencingumu, inovatyvumu ir verslumu. Partijos programai būdingas nuosaikus sociokultūrinis konservatyvumas, yra pirmoje dalyje kalbama apie šeimos stiprinimo politiką, bet mes nepriešiname šių dalykų su humanistine žmogaus teisių prigimtine doktrina, ką bando padaryti kai kas. Mums būdinga žalioji politika“, – sakė T. Tomilinas.

„Ir dar viena takoskyra, kuri mokslinėje literatūroje yra fundamentali, svarbi, tačiau mūsų politiniame žodyne dažnai nėra minima, tai yra decentralizacija, centro periferijos takoskyra. Ir čia man susidaro įspūdis, kad mes rimtai kalbame apie regioninę politiką, kad mes rimtai norime perduoti realią centrinės valdžios galią kitiems subjektams. Visų pirma, regionams, savivaldai, bendruomenėms“, – taip pat pažymėjo jis.

T. Tomilinas taip pat pabrėžė, kad naujai kuriamai partijai labai svarbu, kad demokratijos siekis neliktų tik delkaracija.

„Nuo pirmos partijos gyvavimo dienos galime elgtis kitaip, galime ne tik deklaruoti demokratiją, bet ir elgtis demokratiškai“, – akcentavo jis.

Naujos steigiamos politinės jėgos atstovų teigimu, „Vardan Lietuvos“ steigėjais užsiregistravo daugiau kaip 3,3 tūkst. žmonių. Lietuvos įstatymai numato, kad norint įkurti partiją reikia ne mažiau kaip 2 tūkst. asmenų.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Žilva

Tomai, iki seimo gyvenai gyvenima su trim moterim ir 5 vaikais ir buvo linksma. Atejes i seima pasakei kad pagaliau vaikam valgyt nupirksi. Dabar darini oda snukis medus sudai ir cvekai vadini viskas gerai? Su olga ir silgaliu ciupsit aplinkosaugai uz ragu ir parazituosit toliau? Eit kur nors padirbek

Jonas

Pabegeliai sliejasi prie pabegeliu....

Politiniai lavonai

Bando susireiksmint??
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS