T. V. Raskevičius: Civilinės sąjungos projektui pasiūlymų teikti neketiname | Diena.lt

T. V. RASKEVIČIUS: CIVILINĖS SĄJUNGOS PROJEKTUI PASIŪLYMŲ TEIKTI NEKETINAME

Ateinančią savaitę valdančiųjų teikiamas Civilinės sąjungos įstatymas bus svarstomas Žmogaus teisių komitete. Nors buvo kalbėta, kad šis įstatymo projektas ir nevisiškai atitinka LGBT bendruomenės lūkesčius, Seimo Laisvės frakcija projektui savo pasiūlymų teikti neketina.

„Aš pats asmeniškai pasiūlymų teikti neplanuoju, nebent kolegos iš kitų frakcijų tai darys“, – Eltai teigė Laisvės frakcijos atstovas Tomas Vytautas Raskevičius.

Politiko teigimu, Civilinės sąjungos įstatymas ateinančią savaitę bus svarstomas jo vadovaujamame Žmogaus teisių komitete.

ELTA primena, kad po pateikimo Seimui pritarus Civilinės sąjungos įstatymo projektui T. V. Raskevičius teigė, kad projektui teiktų tik tuos siūlymus, kuriuos leistų „brutali Seimo matematika“.

Jeigu nebus tos Seimo narių daugumos ir balsų, tie pasiūlymai tiesiog būtų kenksmingi ir žalingi visam įstatymui.

„Sprendimą padiktuoja brutali Seimo matematika. Pasiūlymus galėsime teikti tik tokius, kurie leis užtikrinti reikiamą Seimo narių daugumą, kad įstatymas būtų priimtas“, – sakė parlamentaras.

„Jeigu nebus tos Seimo narių daugumos ir balsų, tie pasiūlymai tiesiog būtų kenksmingi ir žalingi visam įstatymui“, – pridėjo jis.

Seimas ketvirtadienį po pateikimo pritarė audringas diskusijas sukėlusiai valdančiųjų parengtai alternatyvai Partnerystės įstatymui – Civilinės sąjungos įstatymo projektui. Už balsavo 70 Seimo narių, prieš – 49 , susilaikė 6 parlamentai.

Šiame projekte nurodoma, kad civilinės sąjungos santykių teisinis reglamentavimas Lietuvos Respublikoje „grindžiamas monogamijos, civilinės sąjungos savanoriškumo, partnerių tarpusavio lygiateisiškumo ir kitais civilinių santykių teisinio reglamentavimo principais“.

Įstatymo projektas numato, kad „civilinė sąjunga yra dviejų asmenų (partnerių) savanoriškas susitarimas, įregistruotas teisės aktų nustatyta tvarka, kuriuo jie siekia sukurti ir (ar) plėtoti, apsaugoti tarpusavio asmeninius santykius“.

Asmenys, siekiantys laisva valia įregistruoti civilinę sąjungą, turės būti sulaukę pilnametystės, nesiejami giminystės ryšių, nesudarę santuokos tarpusavyje ar su kitais asmenimis, taip pat neįregistravę civilinės sąjungos su kitais asmenimis.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

nuo

beždžionių raupų apsisaugot bando kaukę užsimoves .............. prielaida , kad sumaišė vietas per kur plinta tas užkratas

Lauris

Koke civilinė sąjunga tu iškrypęs viskaidi raskeviciau jūs esate psihinei ligonei ne tos pakraipos iškrypelei

Yo

Didžiausios sėkmės!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS