Užregistruota nauja partija užminė mįslę: S. Skvernelis ruošiasi rinkimams? | Diena.lt

UŽREGISTRUOTA NAUJA PARTIJA UŽMINĖ MĮSLĘ: S. SKVERNELIS RUOŠIASI RINKIMAMS?

Registrų centro (RC) duomenų bazėje užregistruotas politinės partijos pavadinimas „Tėvynės labui“.

Šiek tiek daugiau nei prieš 3 mėnesius vykusiuose Prezidento rinkimuose, būtent tokį šūkį savo rinkiminei kampanijai pasirinko premjeras Saulius Skvernelis.

Kaip skelbia LRT.lt, šį politinės partijos pavadinimą registravo S. Skvernelio artimiausi politiniai bendražygiai, dirbę su juo ir jam padėję prezidento rinkimų kampanijos metu.

„Tiesa, anot šaltinių, šiuo metu S. Skvernelio bendražygių gretose verda diskusijos, ar tikrai verta kurti naują partiją. Be to, dabartinio premjero bendražygiai ima abejoti, ar naujos politinės jėgos nori pats S. Skvernelis“, – teigiama portale.

LRT.lt susisiekus su buvusiu S. Skvernelio rinkimų štabui Prezidento rinkimų metu vadovavusiu, neseniai „valstiečių“ frakcijos Seime gretas palikusiu parlamentaru Vytautu Baku, šis komentuoti apie naują politinės partijos pavadinimo įrašą atsisakė, bet pridūrė, kad jis pats partijos „Tėvynės labui“ pavadinimo neregistravo.

Premjero S. Skvernelio patarėjas kovos su korupcija, ryšių su Seimu ir strateginės komunikacijos klausimais Skirmantas Malinauskas LRT.lt teigė, kad politinės partijos „Tėvynės labui“ pavadinimo jis taip pat neregistravo. Tiesa, anot jo, teoriškai įmanoma, kad S. Skvernelis imtųsi kurti naują politinę jėgą.

„Šiuo metu nei iš S. Skvernelio, nei iš S. Skvernelio politinės komandos pusės tikrai neatliekami jokie konkretūs veiksmai, kaip pavadinimų rezervavimas, teisiniai veiksmai, kuriant naują partiją arba naują politinį judėjimą. Tai yra tik teorinė galimybė šiuo metu“, – aiškino LRT.lt portalui S. Malinauskas.

Politinės partijos pavadinimas į Registrų centro duomenų bazę, kaip nurodoma, laikinai įtraukas iki 2019 m. gruodžio 6 d. 

R. Karbauskis: tai opozicijos gandai

Valdančiųjų lyderis Ramūnas Karbauskis gandais ir valstybės pamatų ardymu vadina antradienį LRT.lt skelbtą  informaciją, kad Registrų centre įregistruotas naujas politinės partijos pavadinimas „Tėvynės labui“ galėtų būti premjero S. Skvernelio kurti naują politinį darinį pradžia. Politiko nuomone, už tokios informacijos galimai slepiasi opozicija, kuri, pasak jo, sugeba tik skųsti, bet ne svarbius politinius sprendimus siūlyti. 

Esu visiškai tikras, kad tai yra gandai, ir tuos gandus skleidžia tie, kurie negerbia nei valstybės, nei savęs...

„Esu visiškai tikras, kad tai yra gandai, ir tuos gandus skleidžia tie, kurie negerbia nei valstybės, nei savęs... ir iš viso, jie nesugeba nieko kurti, o tik ką nors šmeižti. Nieko bendro su realybe tai neturi“, – Eltai sakė R. Karbauskis, pridurdamas, kad tokios informacijos skleidimu suinteresuoti tie, kurie nori suirutės šalyje.

„Nėra jokio pagrindo tokiems gandams, valdančioji dauguma ir Vyriausybė dirba kryptingai, vykdo savo programą ir apskritai, visi tie gandai yra desperacija, pirmiausia opozicijos. Ji nesugeba nieko pasiūlyti, nieko daryti... kažkokia beprasmybė. Aš įsivaizduoju, kad jei mes būtume opozicijoje, mes bent jau ką nors darytume, bent jau ką nors siūlytume, dėl kažko tartumėmės. O opozicija pas mus tik sugeba skųsti – aš jau pripratau. Kad ir ką aš padaryčiau gyvenime – jie (opozicija. – ELTA) skundą rašo“, – neslėpdamas susierzinimo kalbėjo R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderis tvirtino, kad jo ir premjero santykiai yra geri, o valdančioji dauguma turi aiškių interesų, todėl pagrindo S. Skverneliui steigti naują politinį judėjimą tiesiog nėra.

ELTA primena, kad po nesėkmingai susiklosčiusių prezidento rinkimų premjeras S. Skvernelis kelis kartus skeptiškai atsiliepė apie R. Karbauskio vedamus „valstiečius“.

Vyriausybės vadovas gegužės pabaigoje laukdamas rinkimų rezultatų antrajame prezidento rinkimų ture teigė, kad „valstiečių“ partija turi keistis.

„Daug kas priklausys nuo pačios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, nuo to, ar politinė partija padarys išvadas po šitų rinkimų. Ar bus pokyčiai, norima tapti modernia demokratiška partija. Yra XXI amžius, reikia kalbėti apie žmones, kurie yra jauni, gimę nepriklausomoje Lietuvoje. (...) Mes turime atrasti kelius į tų žmonių širdis ir protus“, – tuomet sakė S. Skvernelis.

Kiek vėliau, liepos pradžioje, pareiškęs, kad yra nusprendęs tęsti darbą Vyriausybėje, S. Skvernelis užsiminė, kad ateinančiuose Seimo rinkimuose dalyvaus, tačiau nebuvo konkretus įvardijant, su kokia partija eis į rinkimus.

„Planuoju dalyvauti, o su kuo – matysime“, – liepos 9 d. sakė premjeras ir dar kartą pridūrė, kad „valstiečiams“ yra būtini pokyčiai.

GALERIJA

  • Užregistruota nauja partija užminė mįslę: S. Skvernelis ruošiasi rinkimams?
P. Peleckio / Fotobanko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

Landsberginių mafijos sapaliojimai su seniu ir anūkėliu.. Jie daugiau nieko ir nesugeba,kaip savo kišenės vogtų pinigų prisikišti ir nesąmones skleisti.

r

su tokiais pavadinimais vienkartines partijos...is ju nieko gero,jie tam tik kad prie lovio prikrist...

...

Ach kaip giliai tas 'lygesnis' Pranckovič knisa...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS