V. Čmilytė-Nielsen apie R. Abramovičiaus vaikams išduotus lietuviškus pasus: yra spragų | Diena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN APIE R. ABRAMOVIČIAUS VAIKAMS IŠDUOTUS LIETUVIŠKUS PASUS: YRA SPRAGŲ

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen neatmeta galimybės, kad Rusijos oligarcho Romano Abramovičiaus vaikams lietuviški pasai išduoti dėl teisinių spragų.

„Matyt, spragų yra, nes, kaip suprantu, mes kalbame apie pasus, išduotus prieš daug metų ir gerokai iki pilno masto karo pradžios, galbūt netgi dar anksčiau. Tai yra poreikis peržiūrėti įstatymus“, – Seime ketvirtadienį žurnalistams kalbėjo politikė.

Anot V. Čmilytės-Nielsen, kai Vidaus reikalų ministerijos (VRM) rengiami įstatymų pakeitimai pasieks Seimą, jie bus apsvarstyti.

„Kaip suprantu, Vidaus reikalų ministerija jau rengia kažkokius pakeitimus ir tikrai kai jie bus Seime, juos svarstysime“, – patikino parlamento vadovė.

ELTA primena, kad tarptautinio žurnalistinio tyrimo „Cyprus Confidential“ metu nutekinti duomenys rodo, jog Rusijos oligarcho R. Abramovičiaus sūnus Arkadijus ir dukra Anna yra įgiję Lietuvos pilietybes. Apie tai paskelbė tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“.

Žurnalistai tarp nutekintos medžiagos iš Kipro finansinių paslaugų kontoros „Meritservus“ aptiko oligarcho sūnaus A. Abramovičiaus paso nuotrauką. Dokumentas buvo išduotas prieš dešimtmetį ir baigė galioti šių metų gruodžio 5 d. Paso nuotraukos autentiškumas patvirtintas Londono teisininko parašu.

Kada Lietuvos pasą įgijo oligarcho dukra A. Abramovič nėra aišku – dokumentuose aptiktas tik jos lietuviško paso numeris bei nurodyta Lietuvos pilietybė.

Žurnalistų išanalizuoti susirašinėjimai rodo, Arkadijaus ir Annos Abramovičių lietuviški pasai buvo panaudoti ir operacijoms, vertinamoms kaip bandymai apeiti oligarchui taikomas tarptautines sankcijas.

Savo ruožtu reaguodama į situaciją vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė trečiadienį teigė, kad Lietuva imsis visų priemonių, jog lietuviškas pasas nebūtų išnaudojamas kaip priemonė apeiti sankcijas. Ji pažymėjo, jog jau yra parengti atitinkami Pilietybės įstatymo pakeitimai, numatantys tokius saugiklius.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

paklauskit

Dalios, jums Dalia atsakys...

Pilietiškas

Kvaiša! Korupciją įvardija spragomis! Ar koks nors vargšelis gavo pilietybę, nors gal ir truputėlį priklausė? Išmokite daiktus įvardinti tikrais vardais! Beje, kaip ir gėjus! Na nekrėskite juokų su tokiomis "spragomis"!

Keista

Jei jau valstybinės institucijos nežino kada ir kam išduoti pasai, tai ar išvis ten kas ką žino? Greičiau kažką slepia, savo ar draugų nuodėmes.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS