V. Čmilytė-Nielsen mano, kad į antrąjį prezidento rinkimų turą pateks G. Nausėda ir I. Šimonytė | Diena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN MANO, KAD Į ANTRĄJĮ PREZIDENTO RINKIMŲ TURĄ PATEKS G. NAUSĖDA IR I. ŠIMONYTĖ

Liberalų sąjūdžio vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen mano, kad antrajame prezidento rinkimų ture varžysis dabartinis šalies vadovas Gitanas Nausėda ir premjerė Ingrida Šimonytė.

„Didesnė tikimybė, kad antrojo turo prireiks, ir didesnė tikimybė, kad jame bus prezidentas ir premjerė“, – prezidento rinkimams skirtoje laidoje TV3 televizijoje teigė Seimo vadovė.

Paklausta apie tai, ar tiki dabartinės premjerės galimybėmis rinkimų rezultatų lentelėje nukristi iki trečios vietos, V. Čmilytė-Nielsen sakė tuo abejojanti.

„Aš manau, kad Ingrida Šimonytė gali tikriausiai pakankamai optimistiškai šį vakarą jaustis, vien matydama Vilniaus miesto aktyvumą rinkėjų, tai yra virš 63 proc.“, – akcentavo V. Čmilytė-Nielsen.

V. Čmilytė-Nielsen taip pat pasidžiaugė išaugusiu rinkėjų aktyvumu.

„Keli dalykai – mūsų demokratija darosi brandesnė, žmonės aktyviau dalyvauja, tai tikrai džiugina. Antras dalykas – referendumas tikrai gali būti tas faktorius, kuris paskatina ateiti prie balsadėžių“, – sakė ji.

Pati I. Šimonytė laukdama rezultatų savo štabe žurnalistams sakė tikinti, kad pateks į antrąjį rinkimų turą.

„Esu tikra“, – žurnalistams į klausimą, ar prireiks antro turo ir ar mano, jog į jį pateks, sakė I. Šimonytė.

Sostinėje apskaičiavus pirmąsias dvi rinkimų apylinkes – I. Šimonytė pirmauja surinkusi 45,94 proc., už jos rikiuojasi antros kadencijos siekiantis Gitanas Nausėda, surinkęs 26,73 proc.

ELTA primena, kad sekmadienį vyko prezidento rinkimai ir referendumas dėl pilietybės išsaugojimo. Atiduoti savo balsą šalies vadovo rinkimuose prie balsadėžių atėjo 59,37 proc. piliečių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS