V. Čmilytė-Nielsen: opozicija nori įkvėpti gyvybės į konfliktą dėl O. Vėbrienės | Diena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN: OPOZICIJA NORI ĮKVĖPTI GYVYBĖS Į KONFLIKTĄ DĖL O. VĖBRIENĖS

Opozicinei „valstiečių“ partijai ruošiant interpeliaciją aplinkos ministrui Simonui Gentvilui dėl to, ar šiuo metu Klaipėdoje vykstančios jo namo statybos yra legalios, Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen sako, kad tai ­tėra opozicinės partijos siekis įkvėpti šiek tiek gyvybės į vidinį ir jau besibaigiantį konfliktą su Aplinkos apsaugos departamento vadove Olga Vėbriene.

„Namas, kaip suprantu, čia visiškai niekuo dėtas. Nematau jokių dalykinių priežasčių ar pastabų Simonui Gentvilui kaip ministrui, ir eina kalba vis dar apie tą ponios Vėbrienės istoriją. Kaip dabar paaiškėjo, ji šiek tiek pagražino savo kompetencijas dar kai turėjo būti priimta į darbą, ir ta istorija po truputį išsikvepia“, – „Žinių radijui“ trečiadienį teigė Seimo pirmininkė.

V. Čmilytė-Nielsen tikisi, kad opozicija nesirinks toliau švaistytis interpeliacijomis ministrams.

„Suprantama iš opozicijos pusės ar konkrečiai iš „valstiečių-žaliųjų“ pusės, yra noras įkvėpti dar šiek tiek gyvybės į tą konfliktą, kuris iš tiesų yra vidinis ministerijos klausimas ir, atrodo, juda išsisprendimo link. Bet labai tikiuosi, kad opozicija nesirinks kelio mechaniškai trenkti interpeliacija kiekvienam ministrui. Nors, žinoma, yra ir toks būdas, bet labai linkėčiau, kad jie to nedarytų“, – teigė Seimo pirmininkė.

ELTA primena, kad S. Gentvilui iš Aplinkos apsaugos departamento vadovės pareigų atleidus O. Vėbrienę, „valstiečiai“ vadino tai politiniu susidorojimu ir sakė, kad tai „skandalinga ir politiškai motyvuota.“

Tuo metu S. Gentvilas praėjusią savaitę sakė, kad sprendimą lėmė objektyvūs faktai, kurie buvo patvirtinti institucijų.

Pasak Aplinkos ministerijos, O. Vėbrienės vadovaujamo darbo patirtis neatitiko pareigybės, į kurią buvo priimta, reikalavimų – ministerijos teigimu, tapdama departamento vadove O. Vėbrienė turėjo mažesnę nei 2 metų vadovaujamojo darbo patirtį ir Valstybės tarnybos departamentui pateikė tikrovės neatitinkančius duomenis, pagal kuriuos į šias pareigas apskritai negalėjo būti priimta.

O. Vėbrienė komentare žiniasklaidai teigia sprendimą ketinanti skųsti.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

skubiai

Butina kuo skubiau sita veikeja salinti is svarbiu Valstybeje pareigu nes v slykstu darosi ka isdarineja sis veikejas

vien tik

valstiečių noras politikuoti, o šiaip jų moralė tokia, jei valstiečiai statė į postus reiaklavimų neatitinkančius žmones tai matyt tada jau aišku ko jie verti

Augis

Tą susikompromitavusi predurni kartu su KGBistu įšpera mesti lauk ne tik iš pareigų, bet ir iš seimo ir nedelsiant!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS