V. Čmilytė-Nielsen sureagavo į įžeidimus T. V. Raskevičiui: vertinu labai blogai | Diena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN SUREAGAVO Į ĮŽEIDIMUS T. V. RASKEVIČIUI: VERTINU LABAI BLOGAI

  • 21

Grasinimai ir neapykantos kalba neturėtų turėti vietos mūsų visuomenėje, teigia Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Ji neigiamai įvertino šeštadienį surengtame mitinge išsakytus pareiškimus, kad „tokius reikėtų šaudyti šiaip jau, bent po vieną į metus“, kurie buvo nukreipti į parlamentarą Tomą Vytautą Raskevičių.

„Neapykantos kalba ir tokie grasinimai neturėtų turėti vietos mūsų visuomenėje. Žinoma, labai blogai vertinu tai, kas įvyko. Manau, kad nė vienas žmogus, ar tai būtų politikas ar ne politikas, neturėtų patirti tokių grasinimų“, – pirmadienį po pasiskiepijimo „AstraZeneca“ vakcina surengtoje spaudos konferencijoje teigė Seimo pirmininkė.

Neapykantos kalba ir tokie grasinimai neturėtų turėti vietos mūsų visuomenėje. Žinoma, labai blogai vertinu tai, kas įvyko.

Komentuodama ant Vilniuje esančios požeminės perėjos sienos buvusios LGBT vėliavos uždažymą Lietuvos trispalve ir po to kilusius ginčus, V. Čmilytė-Nielsen akcentavo, kad tai yra saviraiškos laisvei ir meniniams pareiškimams skirta vieta.

„Tai yra ta zona, kur menininkai ar šiaip norintys pasireikšti žmonės gali daryti meninius pareiškimus. Tai yra laisva piliečių valia ir šioje vietoje didelės problemos nematau“, – teigė Seimo pirmininkė.

ELTA primena, kad Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimo neapykantos kurstymo prieš parlamentarą Tomą Vytautą Raskevičių dėl Vilniaus Katedros aikštėje šeštadienį surengtame mitinge išsakytų pareiškimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Jei blogai vertina,

tai kodėl nesutvarko/nepašalina šių įžeidimų akivaizdžios priežasties? Nėra priežasties - nebus ir įžeidimų!

jk

Čmilytė nemanau ,kad gali kalbėti,jos tėvas kagėbistas,,ji išauklėta kovoti su laisva Lietuva,patys homiai šituos sušaudymus ir sugalvoja,jie matot visur nuskriausti,patys muša ,patys rėkia

Subininiai

Kur 360000 parašų? Viskas ok?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS