V. Čmilytė-Nielsen turi numačiusi kandidatūrą į Seimo kontrolieriaus pareigas | Diena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN TURI NUMAČIUSI KANDIDATŪRĄ Į SEIMO KONTROLIERIAUS PAREIGAS

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia jau turinti numačiusi naują kandidatą į Seimo kontrolieriaus poziciją.

„Taip, esu jau numačiusi naują kandidatūrą ir, manau, artimiausiomis dienomis ji bus pateikta Seimui“, – žurnalistams Seime teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Pasak parlamento vadovės, naujas Seimo kontrolierių įstaigos vadovas bus teikiamas atskirai.

ELTA primena, kad baigiasi Seimo kontrolierių įstaigos vadovo Augustino Normanto trečioji kadencija. 2018 metais Seimas nutarė apriboti Seimo kontrolieriaus kadencijas iki dviejų, todėl A. Normantas dar kartą į šias pareigas negalės kandidatuoti. Seimo kontrolierės pareigas šiuo metu eina ir Milda Vainiutė.

Seimo kontrolierių įstaigos vadovo kadencija trunka penkerius metus, jį Seimo pirmininko teikimu skiria Seimas. Tas pats asmuo Seimo kontrolieriumi gali būti skiriamas ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

James ZabiĘla

pom pom, pom pom, pom pom,... led's play... : )))))))))) pong !

Ardvilas

įdomu, katrie gi iš kontrolierių sukontroliavo, kad Stūlinas ruses su šeimomis į sibirą prieš karą išsivežtų, o žydus hitlieriui trenktų: "pasimk, aš savo psiėmiau..." mol

Ardvilas

Tą vat... užrašą tei ne ant dalinio geriau, ale Vilniun, kur lieptas per Gelažinio Vilko ir ant liepto kolonų trispalvės... Tikrai jau ne apie lechus ar infainity kalbos būtų, o jei dar elektrą nuo Kauno atjungus... Jeigu, nu, kaip "tas" kad sako, paveikt, jei rasis ir kitur ? Apie grupes pagalvot, kad nbeatvažiuotų iš Vilniaus niekur kitur paloti vadai pranašų vieninteliai : )
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS