V. Landsbergis apie koalicines derybas: man nepatinka, kai vyksta turgelis | Diena.lt

V. LANDSBERGIS APIE KOALICINES DERYBAS: MAN NEPATINKA, KAI VYKSTA TURGELIS

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos garbės pirmininkas profesorius Vytautas Landsbergis teigia, kad vykstančias koalicines derybas galima prilyginti turgeliui. Pasak profesoriaus, derybose nebandoma ieškoti kuo tinkamesnių žmonių būsimai Vyriausybei, nes „valstiečiai“ tiesiog bando gauti kuo daugiau balsų Seime, už tai atidavinėdami postus partijoms, kurios žada pasirašyti koalicinę sutartį.

„Man nepatinka, kai vyksta turgelis. Reikia sudaryti vadinamąją koaliciją, kad būtų pakankamas kiekis balsų „prakalti“ per Seimo balsavimą - tai, ką vadas pasakys. Jeigu balsų trūksta, reikia jų prisipirkti, ką nors duodant, ką nors žadant, kad tame pačiame Seime, turgelyje, būtų sulygta (...) Ir derybos (vyksta. – ELTA) ne pagal tai, kaip galima gauti kuo geresnių, tinkamesnių žmonių būsimai Vyriausybei, o kaip gauti balsų ir ką už tai reikia atidavinėti politinėms grupuotėms“, – DelfiTV studijoje teigė V. Landsbergis.

Profesorius įvertino ir „socialdarbiečių“ norą gauti Seimo pirmininko postą. Pasak profesoriaus, LSDDP, matydama, kad jų balsai Seime daugumai yra žūtbūt reikalingi, prašo aukščiausių postų. Taip pat V. Landsbergis teigia, kad Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio nesitraukimo pozicija parodo, kad Ramūno Karbauskio įtaka partijoje senka.

„Tokiais atvejais, kuomet viena maža frakcija pasidaro reikšminga todėl, kad jos balsų trūksta, ji tuomet staigiai pradeda kelti savo kainą. Tai taip yra su tais „darbo socialdemokratais“. Atsirado kaina, o jei kliudo Seimo pirmininkas, kuris pagal komandą iš aukščiau nesutinka palaisvinti to posto, kad juo būtų galima užmokėti už koaliciją. Viskas išversta aukštyn kojomis. Dabar, jei koalicijai nepavyksta susitarti, tai kaltas tas, kuris neužleidžia posto savo noru, nors viršininkas jam liepė apsimesti, kad savo noru eina. O viršininko liepimas nėra jau toks neįveikiamas, kad būtinai reikia jo klausyti. Bet viskas apversta aukštyn kojom. Tai nėra ieškojimas paties geriausio pareigūno, bet yra dėliojama, kokiais postais galima užmokėti už buvimą koalicijoje ir tam tikrą skaičių balsų, kurie bus reikalingi priimant tos pusės sprendimus“, – teigė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (53)

lkauniete

juokinga-jonui- V.L.profesoriaus varda turi nes jis[[ ne kareivis,ir zygdarbiu jam atlikti nereikia ]].. , jis kulturos darbuotojas ir sviesios minties politikas;;gal ir man ne visa .ka jis kalba patika,,,bet atsirinkime ,jo mintis,,,nebijokime ne ikas juk visi ir sheimoje mestome ===ivairiai.Sitas zmogus priartino mus visus ---I kur taip verzemes "per sienas",,,o kad neviskas pavyko----tai ne jo kalte ,,,vadovavo LAISVEJE jau kiti

kauniete

visokiais biauriais epitetais drabstome….o is kokios sistemos visi mes ? ten ,kur gyvenom --ten ir profesoriu ar kitu profesiju vardus gavome:kas aukshtus mokslus "ikandes",o kas valytoju,statytoju,vairuotoju,,,betttt!!! visi is TEN !! nes TEN buvo inkorporuota MUSU Lietuva,,Svarbu ,kad zmogus igijo ziniu ir dirbo [ne tinginiavo],,o pagyvenusiais tapsime VISI ,,shiandien V,Lans, ,rytoj kiti [laikas bega],,,ir tas kaip daugelis drebia" SENIS" --savo blaivia galva sukaupe "ziniu bagaza" ,zmogus dalinasi savo amziaus patirtimi[juk ne visi eina zudyti ar reketuoti]]] priimkim ,ka profesorius patyre anksciau ,nei kitas

Jonas

Visi tie, kurie sako, kad V. L. išvadavo Lietuvą nuo komunistų galėtų išvardinti jo konkrečius ,, žygdarbius"? Už kokius nuopelnus jis gavo,, LTSR nusipelniusio meno veikėjo" vardą ir profesoriaus titulą?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS