V. Sinkevičius: Europos komisaro postas turi atitekti „valstiečiams“ | Diena.lt

V. SINKEVIČIUS: EUROPOS KOMISARO POSTAS TURI ATITEKTI „VALSTIEČIAMS“

Ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius teigia, kad Europos komisaro postas turi priklausyti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai (LVŽS), tačiau konkrečių svarstymų dėl kandidatūros, pasak jo, dar nebuvo.

Pasak ministro, kol kas pagrindinis klausimas valdančiojoje frakcijoje yra tvarios Vyriausybės suformavimas, tačiau, teigė jis, Europos komisaro postas LVŽS partijai yra svarbus.

„Mes esame didžiausia valdančioji dauguma, (...) tad tai yra svarbi pozicija mūsų partinei statybai“, - ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė V. Sinkevičius.

„Nematau reikalo atiduoti pozicijos kažkam“, - pridūrė jis.

„Valstiečio“ teigimu, premjeras Saulius Skvernelis, jo nuomone, šiam postui tiktų, vis dėlto, pažymi ministras, toks scenarijus dar nebuvo svarstytas.

„Tokio scenarijaus negirdėjau, bet jisai tiktų. (...) Negirdėjau nė vienos pavardės dar artikuliuojamos. Praktiškai visus ministrus esu girdėjęs, kad jie galėtų važiuoti, tai kol kas tokio realaus kandidato nėra“, - sakė V. Sinkevičius.

Nematau reikalo atiduoti pozicijos kažkam.

Europos Komisiją sudaro 28 eurokomisarai – po vieną iš kiekvienos Europos Sąjungos narės. Kiekvienas iš jų yra atsakingas už tam tikrą politikos sritį. Nuo 2014 metų Lietuvą EK atstovauja socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis. Jis atsakingas už sveikatos ir maisto saugos sritį.

Nė vienas ministras negali būti garantuotas dėl posto

V. Sinkevičius teigia, kad premjero Sauliaus Skvernelio pareiškimai apie norą pertvarkyti Ministrų Kabinetą yra demonstravimas, jog valdantieji yra pasiruošę deryboms dėl naujos valdančiosios koalicijos suformavimo.

„Tai yra labiau signalas partneriams, kad mes esame atviri deryboms, esame atviri išklausyti jų lūkesčius, ir ministrai turės prisiimti politinę atsakomybę būdami ministrais“, - ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė V. Sinkevičius.

V. Sinkevičius taip pat priminė, kad premjeras jau yra pakeitęs tris ministrus vienu kartu. Pasak jo, tokia galimybė yra priskirta ministro pirmininko funkcijoms.

„Šioje vietoje jo galios nėra nė kiek sumažėjusios ir, jeigu jis matytų, kad vieno ar kito ministro darbas absoliučiai netenkina, manau, kad jis nesunkiai suderintų klausimą dėl ministro pakeitimo frakcijoje“, - teigė V. Sinkevičius.

Pasak ministro, niekas iš Ministrų Kabineto negali būti garantuotas dėl posto, ne išimtis ir jis pats.

„Nė vienas mūsų tikrai nėra garantuotas. Niekam, bent jau kiek aš žinau, nebuvo pažadėta, kad esi apsaugotas“, - sakė ekonomikos ir inovacijų ministras, pridūręs, jog tikisi, kad, planuojant pokyčius Vyriausybėje, jo darbas bus įvertintas.

„Tikiuosi, kad įvertins mano darbus, mano komandos darbus, bet frakcijos pasitikėjimas yra esminis dalykas“, - teigė V. Sinkevičius.

ELTA primena, kad antradienį premjeras S. Skvernelis teigė, jog, jeigu liks ministru pirmininku, imtųsi permainų Vyriausybėje.

„Yra daug „jeigu“. Jeigu būtų taip, kad tai būtų mano sprendimas, tikrai Kabinetas keistųsi ir iš esmės“, - žurnalistams antradienį sakė S. Skvernelis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Politologas

Tinkamiausias valstiečių kandidatas į Eurokomisarus būtų V.Pranckietis ...

Tam As

Švieskis ir gal tada suvoksi ką kalba Skvernelis ) Naujai išrinktam prezidentui PRISIEKUS ( liepos 12) , VYRIAUSYBĖ turi grąžinti įgaliojimus kaip nutrūkus ,, ryšiui,, su buvusiu prezidentu . O kokią datą sakė Skvernelis ? ))) Liepos 12 ? Nesudėlioji faktų ? ))) paskaityk KT 1998 m jei neklystų sausio 10 išaiškinimą arba ....nors ko norėti, nemanau, kad suprasi )))

O tu kur liksi ?

,, elite,, ? Varai per visus tekstus kr net nesuvoki, kad nusirašai ? Klaiku kada skaitai tokių AS komentarus ))) jokios logikos , jokio kritinio mąstymo, jokių žinių , jokio supratimo apie seimą, rinkimus,,, darbines galias ,, ir t.t. tik AS manau ir pletkini .....man tai padugnių lygis .....mąstantis žmogus , mano galva, pasidomi prieš rašydamas , o kokios ,, galvos,, žmogelis gali rašinėti tokius AS , man kaip ir aiškėja ...))))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS