V. Sinkevičius neigia, kad gali tekti ieškoti jam pamainos EK | Diena.lt

V. SINKEVIČIUS NEIGIA, KAD GALI TEKTI IEŠKOTI JAM PAMAINOS EK

Į Europos Parlamentą (EP) išrinktas eurokomisaras Virginijus Sinkevičius teigia, kad viešoje erdvėje pasirodę teiginiai, esą Lietuvai gali tekti ieškoti, kas jį trumpam pakeistų Europos Komisijoje (EK), yra klaidinantys. Už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę atsakingas eurokomisaras teigia, kad jo portfelis tiesiog bus perduotas kitam EK kolegai.

„Tai absoliučiai klaidinantis teiginys. Naujas komisaras turi būti patvirtintas po klausymų Europos Parlamente. Tai Europos Parlamentas nerengs klausymų komisarams trims ar keturiems mėnesiams“, – Eltai teigė V. Sinkevičius.

Eurokomisaras teigia, kad jo kuruojama sritis jam išvykus dirbti į EP tiesiog bus perleista kitam EK nariui.

„Kai aš atsisakysiu komisijos portfelio, tai komisijos pirmininkė jį perskirs kitam kolegai, kad jis laikiniai eitų pareigas. Taip įvyko ir praėjusią kadenciją. Ir jokios naujos nominacijos negali būti net priimtos, nes komisarai yra tvirtinami tik po EP klausymų. Todėl negali būti tiesiog atsiųstas žmogus vietoje manęs ir eiti pareigas“, – akcentavo eurokomisaras.

„Suprantu, kad kažkam gal labai norisi, bet procedūros yra visai kitokios“, – pridūrė jis.

Portalas LRT skelbė, kad į EP išrinkus V. Sinkevičių, Lietuvai gali tekti ieškoti, kas jį trumpam pakeistų eurokomisaro pareigose. Portalo duomenimis, šią žinią Briuselyje dirbantiems žurnalistams patvirtino Europos Komisijos (EK) atstovas Balazsas Ujvari.

EK atstovas taip pat pažymėjo, kad pagrindinis scenarijus numato, jog komisijos narį turi pakeisti kitas tos pačios pilietybės asmuo, kurį turi skirti atitinkama Vyriausybė.

Eurokomisaro kandidatūrą teikia Vyriausybė, poziciją suderinus su prezidentu ir Seimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS