A. Veryga: beviltiškas reikalas tikėtis sutarimo su opozicija | Diena.lt

A. VERYGA: BEVILTIŠKAS REIKALAS TIKĖTIS SUTARIMO SU OPOZICIJA

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad gydymo įstaigų jungimas didžiuosiuose miestuose stringa tiek dėl laiko trūkumo, tiek dėl opozicijos nuolatinio nepasitenkinimo sveikatos reformomis Seime. A. Verygos teigimu, sunku tikėtis, kad iki kadencijos pabaigos pavyks su opozicija susitarti dėl sveikatos reformų.

„Oponentai visuomet randa ką nors ne taip. O juokingiausia, kad dabar mes girdime iš jų kritiką, jog mes reformos nepadarėme. O kai Seimo salėje korteles traukė, tai jau buvo kita kritika, kad mes darome reformą. Dabar, kai ji nevyksta, yra kritika, kad ji nedaroma, tai manau, beviltiškas reikalas tikėtis kažkokio sutarimo. Nors kartais iš opozicijos girdime: kalbėkimės, tarkimės, kad galime susitarti, bet manau, kad mes nieko su jais nesusitarsim“, – penktadienį Vyriausybėje teigė A. Veryga.

Kita vertus, ministras neslepia, kad įgyvendinti ligoninių jungimus Klaipėdoje ir Vilniuje tikriausiai pritrūks laiko.

„Artėjant rinkimams supraskime, tai yra ne tik politinės valios, bet ir laiko klausimas. Tai ne kartą esu sakęs. Suplanuoti, sudėlioti reformą yra viena. Jai įgyvendinti reikia laiko. Net ir dvi ligonines sujungti Kaune, – realiai procesas teisiškai geriausiu atveju baigsis apie rugsėjo mėnesį. Tai puikiai suprantate, kiek laiko reikia šiems procesas, kad jie įvyktų (...) Tai ir laikas yra esminis dalykas, ne tik politinės valios buvimas ar nebuvimas“, – teigė jis.

Ministras dar neatskleidė, kurias būtent ligonines Klaipėdoje ir Vilniuje norima sujungti.

„Tikrai kalbėsime su savivaldybėmis, vadovais. Reikia sutarimo, reikia, kad ir vadovai geranoriškai būtų nusiteikę, nes paniką darbuotojams labai lengva pasėti, juos išgąsdinti. Tai tikslas - ne atleisti medikus ar juos išbarstyti, juk medikų ir šiaip nėra daug ir jų visuomet trūksta. Bet paniką sėti yra labai lengva. Dėl to reikia sutarimo, kad jos nebūtų“, – teigė jis.

Tuo tarpu Kauno klinikinės ligoninės ir Respublikinės Kauno ligoninės jungimas, ministro teigimu, bus baigtas šį rudenį.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis penktadienio rytą susitiko su sveikatos apsaugos ministru A. Veryga aptarti prioritetinių metų darbų sveikatos apsaugos srityje.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Jonas Lietuvis

Šiuom atveju opozicija opuonuoja Lietuvos sveikatinimui. Vienas ministras ,kuris realiai daro teigiamas pertvarkas , mėždamas dar sovietinių laikų užkonservuotą mėšlą Lietuvos gysdymo įstaigose.

VYTAUTAS

TIK PER ŠITĄ GANDRAGALVI MUŽIKŲ PARTIJAI KAPIEC.PJAUTYNĖS,LOVYS IR BUKI ĮSTATYMAI,KURIUOS PRIIMINĖJA DAR BUKESNI,LIETUVA NUGRAMZDINO Į LIŪNA.DAUGIAU NĖRA UŽ KĄ BALSUOTI,NES VISI IŠBANDYTI.LOVIO GROBSTYMAS NES TAI PAGRINDINIS TIKSLAS.BOIKUOTUOKIM RINKIMUS,NEBALSUOKIM.GAL PASIKEIS KANDIDATAI,NES VIETOS PERKAMOS.

nuomone

Ministre pasikvieskite i pagalba ju tarpininkus ,gal jie pades susitarti,adresas- pragaro gatve nr,1 SETONAS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS