Iš Vokietijoje vykstančių pratybų Lietuvos ir JAV kariai grįš iki vasario vidurio | Diena.lt

IŠ VOKIETIJOJE VYKSTANČIŲ PRATYBŲ LIETUVOS IR JAV KARIAI GRĮŠ IKI VASARIO VIDURIO

Iš Vokietijoje vykstančių karinių pratybų „Sąjungininkų dvasia 22“ Lietuvos bei Pabradėje dislokuoti Jungtinių Amerikos Valstijų kariai turėtų grįžti iki vasario vidurio, informavo kariuomenė.

„Į Lietuvą pratybų dalyviai grįžti pradės vasario antrą savaitę ir sugrįš maždaug iki vasario vidurio. Ne visi vienu metu, kadangi pėstininkai persikelia greičiau, o technika turi būti atgabenta“, – BNS sakė Lietuvos kariuomenės atstovas majoras Gintautas Ciunis.

Į pratybas „Sąjungininkų dvasia 22“ praėjusį mėnesį išvyko 200 Lietuvos sausumos pajėgų karių, taip pat Pabradėje dislokuotas JAV „3-66“ sunkusis batalionas.

Jis su tankais ir kita technika į Pabradę atvyko praėjusių metų viduryje ir šalyje tarnaus iki balandžio. Tai – ketvirtoji JAV karių rotacija, ją sudaro apie 500 karių.

Jungtinės Valstijos maždaug pusės tūkstančio karių rotacinius batalionus į Lietuvą siunčia nuo 2019 metų. Nuoseklesnį rotacinių pajėgų dislokavimą amerikiečiai pradėjo po kelių metų pertraukos.

Iki tol 2014–2017 metais JAV į Lietuvą siųsdavo rotacines kuopas – maždaug 150–200 karių vienetus.

Iki vasario 5 dienos vykusiose pratybose „Sąjungininkų dvasia 22“ kariai treniravosi vykdyti jiems keliamas vadovavimo, žvalgybos, manevro, paramos ugnimi, mobilumo, gynybos užduotis.

Lietuvos kariai šiuose mokymuose daugiausiai veikė kartu su JAV, Vokietijos bei Latvijos kariais.

Iš viso tarptautinėse pratybose dalyvavo daugiau kaip 5 tūkst. karių iš 15 NATO ir partnerių šalių. Pratyboms vadovavo Vokietijos kariuomenės 1-osios tankų divizijos štabas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS