VRK nutraukė V. Sinkevičiaus įgaliojimus Seime | Diena.lt

VRK NUTRAUKĖ V. SINKEVIČIAUS ĮGALIOJIMUS SEIME

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį nutraukė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovo Virginijaus Sinkevičiaus Seimo nario įgaliojimus.

Eurokomisaru patvirtinto V. Sinkevičiaus įgaliojimai nutraukiami nuo penktadienio, paskutinioji jo kaip Seimo nario darbo diena – lapkričio 28-oji, ketvirtadienis.

V. Sinkevičius į Seimą išrinktas sostinės Šeškinės vienmandatėje apygardoje, tačiau nauji rinkimai čia nebus rengiami.

Pagal įstatymą, likus mažiau nei metams iki eilinių Seimo rinkimų nauji rinkimai vienmandatėje apygardoje neorganizuojami.

„Nauji rinkimai vienmandatėje Šeškinės apygardoje nebus organizuojami ir Seime dirbs 140 Seimo narių“, – BNS sakė VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė.

V. Sinkevičius nuo gruodžio pradeda eiti už aplinkos ir vandenynų apsaugą atsakingo eurokomisaro pareigas.

29-erių V. Sinkevičius bus jauniausias komisaras Bendrijos istorijoje.

Kas pakeis V. Sinkevičių ekonomikos ir inovacijų ministro poste Vyriausybėje kol kas neaišku. Dėl to turi sutarti valdančiosios koalicijos partijos. 

Premjeras dar neieško pamainos

Premjeras Saulius Skvernelis dar neieško pamainos eurokomisaru tapusiam ekonomikos ir inovacijų ministrui „valstiečiui“ Virginijui Sinkevičiui.

„Noriu priminti, jog pagal Konstituciją kandidatus į ministrus teikia ministras pirmininkas, o ne kas nors kitas. Premjeras dar nėra pradėjęs naujojo kandidato paieškų“, – BNS sakė Vyriausybės vadovo atstovas Tomas Beržinskas.

Prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Povilas Mačiulis ketvirtadienį LRT radijui teigė, kad pamainos ministrui ieškoti reikės, taip pat jis neatmetė ir ministerijų jungimo galimybės, tačiau tik po šios Vyriausybės kadencijos.

Šalies vadovo patarėjas teigė, kad G. Nausėda sieks, jog atsilaisvinusį ekonomikos ir inovacijų ministro portfelį užimtų patyręs specialistas.

Pasak prezidento patarėjo P. Mačiulio, tarp kandidatūrų yra kelios pavardės, įskaitant buvusį premjerą Algirdą Butkevičių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ALGIS

O VISO SEIMO ĮGALIOJIMŲ NEGALIMA NUTRAUKTI .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS