Aiškinsis, kodėl vykdamas į iškvietimą žuvęs pareigūnas nedėvėjo apsauginės liemenės | Diena.lt

AIŠKINSIS, KODĖL VYKDAMAS Į IŠKVIETIMĄ ŽUVĘS PAREIGŪNAS NEDĖVĖJO APSAUGINĖS LIEMENĖS

Pirmadienį šalyje atsisveikinama su tarnybos metu penktadienį Mažeikių rajone žuvusiu policijos pareigūnu, žymiu kinologu Sauliumi Žymantu. Pagerbdama pareigūną, vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė pažymėjo, kad policijoje bus atliekamas tyrimas, siekiant išsiaiškinti, kodėl S. Žymantas, vykdamas į iškvietimą, kur buvo nušautas, nedėvėjo apsauginės liemenės.

Ministrės teigimu, būtina užtikrinti, kad policijos pareigūnams būtų užtikrintas saugumas.

„Tikslas – pasirūpinti jų saugumu. Ir patys turi saugoti save tarnyboje, dėl to šiandien pirmiausia linkėjau saugios tarnybos. Didelė netektis, ir manau, kad ji mus sutelks bei sudės visus taškus, kad pabrėžtume saugumą – kad visi suprastume jį vienodai: kiekvienas, kuris vykdo pareigas, ir tas, kuris organizuoja, aprūpina ir stengiasi, kad maksimaliai saugiai būtų išeinama į kiekvieną pamainą, patruliavimą“, – S. Žymanto pagerbimo ceremonijoje sostinėje žurnalistams sakė R. Tamašunienė.

Tyrimas atskleis, kur yra tie trūkumai ar kažkieno atsakomybė, ir mes imsimės visų reikalingų priemonių.

Pasak jos, antradienį bus susitinkama su policijos generaliniu komisaru Renatu Požėla, siekiant aptarti visas galimybes gerinti policijos pareigūnų, patrulių asmens apsaugos priemonių aprūpinimą, fizinį pasirengimą bei saugumo instruktažus.

„Pirmiausia – instruktažas. Tikriausiai reikia jį sustiprinti. (...) išeinant į patruliavimą vadovybė privalo instruktuoti, priminti, kad privalu dėvėti liemenę, turėti reikalingas priemones, ginklus vykstant į kiekvieną įvykį. Tikriausiai šį momentą reikia pastiprinti, gal tai kartais vykdoma atsainiai, nes tai kasdienybė, ir visi mes puikiai žinome, bet, kaip matome, tas instruktavimas labai svarbus. Jei vadovas atsakingai jį praves, pareigūnui nekils alternatyvų, kad galima vykti į įvykį ir nedėvėti apsaugos priemonių“, – teigė R. Tamašunienė, pridūrusi, kad 95 proc. policijos sistemos pareigūnų yra aprūpinti liemenėmis, o Telšių apskrityje liemenes turi visi pareigūnai.

„Tyrimas atskleis, kur yra tie trūkumai ar kažkieno atsakomybė, ir mes imsimės visų reikalingų priemonių“, – pridūrė vidaus reikalų ministrė.

Atsisveikinimas su žuvusiu pareigūnu S. Žymantu

I. Gelūno / Fotobanko, "Facebook", Eitvydo Kinaičio nuotr.

ELTA primena, kad penktadienį tarnybos metu žuvo Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato tyrėjas S. Žymantas. S. Žymantas buvo patyręs tyrėjas, vienas geriausių Lietuvos kinologų. Kaip pirmadienį LRT radijui sakė policijos vadovas R. Požėla, preliminariais duomenimis, pareigūnas, vykdamas į iškvietimą, nedėvėjo apsauginės liemenės.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Dainorai zurnalistei

Kokia nuotrauka dedi?neatitinkacios straipsnio, visi galvoja kad tai ministre issisiepusi per pagerbima..supratimo neturejimas visu jaunu žurnaliugu bruožas

Saule

Jinai cia Katedros aiksteje,visi policijos pareigunai atvyko,pagerbti žuvusi policinnka.

Anonimas

Ministrė visai neturi gėdos atvyko įvyki tirti išsišiepus kaip pratašymas .Jokios pagarbos mirusio artimiesiems.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS