Vėlinių savaitgalį – daugiau policijos pajėgų: vykdys reidus, tikrins galimybių pasus | Diena.lt

VĖLINIŲ SAVAITGALĮ – DAUGIAU POLICIJOS PAJĖGŲ: VYKDYS REIDUS, TIKRINS GALIMYBIŲ PASUS

Ilgojo Vėlinių savaitgalio išvakarėse šalyje pradės dirbti gausesnės policijos pareigūnų pajėgos, sako Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis. Jo teigimu, didesnis policijos pareigūnų dėmesys kryps į viešosios tvarkos priežiūrą kapinių prieigose, patruliavimą keliuose, saviizoliacijoje esančių asmenų kontrolę, galimybių paso tikrinimą prekybos centruose.

„Šiandien po pietų pareigūnai pradės dirbti gausesnėmis pajėgomis“, – žurnalistus penktadienį patikino R. Matonis.

Jo teigimu, policijos darbas bus koncentruojamas trimis kryptimis: pareigūnai didesnį dėmesį skirs eismo reguliavimui ir viešosios tvarkos kapinių prieigose užtikrinimui, taip pat saviizoliacijoje esančių asmenų kontrolei bei galimybių paso tikrinimui.

„Prie kapinių, kur atvyks vairuotojai, pareigūnai dirbs ir padės vairuotojams pasistatyti automobilius, reguliuos eismą. Taip pat patruliuos kapinių prieigose, kad nebūtų apvogti atvykusiųjų automobiliai ir tuo pačiu, aišku, nepamirš ir keliuose vykstančių reidų, t.y. neblaivūs asmenys, greičio kontrolė, šviesą atspindintys elementai“, – sakė R. Matonis.

Kuo mažiau bus bendravimo, kuo daugiau žmonės laikysis nustatytų taisyklių, tuo visiems nuo to bus tik geriau.

„Antra kryptis tai yra saviizoliacijoje esančių asmenų kontrolė. Įprastai mes juos dažniausiai tikriname nuotoliniu būdu, o šį savaitgalį daugiau dėmesio jie gali sulaukti tose vietose, kur jie gali izoliuotis, tai yra pareigūnai atvyks fiziškai ir patikrins tuos asmenis. Ir trečioji kryptis – pramogų, laisvalaikio bei prekybos centrai, kur pareigūnai tikrins, ar asmenys, ateinantys ten, rodo jiems priklausantį galimybių pasą“, – taip pat informavo jis.

R. Matonio teigimu, gausesnės pareigūnų pajėgos patruliuos visose Lietuvos vietose.

„Manau, kad tie ribojimai, ta kontrolė didesnė tam ir yra daroma, kad kiek įmanoma turėtume mažiau susirgimo atvejų. Kuo mažiau bus bendravimo, kuo daugiau žmonės laikysis nustatytų taisyklių, tuo visiems nuo to bus tik geriau“, – pabrėžė Policijos departamento atstovas.

R. Matonis taip pat atkreipia gyventojų dėmesį, kad Vėlinių savaitgalį įprastai padidėja vagysčių skaičius.

„Prašome žmonių atkreipti į tai dėmesį, patiems pasisaugoti. Jeigu išvyksta iš namų, tai vėlgi nepamiršti uždaryti langų, užrakinti durų, įjungti signalizacijų arba paprašyti kaimynų, kurie lieka, kad tą būstą šiek tiek prižiūrėtų“, – paragino jis.

Policijos departamento atstovo teigimu, prie kapinių žmonių judėjimas yra padidėjęs jau nuo savaitės pradžios.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS