Atostogauti A. Butkevičius šįkart išvyko su apsauga | Diena.lt

ATOSTOGAUTI A. BUTKEVIČIUS ŠĮKART IŠVYKO SU APSAUGA

Politiniuose kuluaruose kalbama, kad premjero Algirdo Butkevičiaus ir jo žmonos atostogų vieta neskelbiama, nes jie ilsėtis išvyko be apsaugos. Tačiau Vadovybės apsaugos departamento (VAD) direktoriaus pavaduotojas Paulius Nemira tai neigia. Tiesa, jis neslepia, kad anksčiau tokių atvejų yra pasitaikę.

Nei premjero sekretoriatas, nei VAD nepranešė, kur šiemet nusprendė atostogauti  vyriausybės vadovas. Prieš išvykdamas iš Lietuvos A. Butkevičius tik prasitarė, kad norėjo pailsėti kur nors kalnuose, tačiau nusileido žmonai. Bet, kur norėjo atostogauti žmona, kai Lietuvoje taip niūru ir šalta, premjeras neatskleidė.

Kai kurie socialdemokratų lyderio kolegos partijoje užsiminė, jog greičiausiai A. Butkevičius su žmona išvyko į šiltus kraštus. Ir esą šalis bei tiksli vieta neskelbiama dėl to, kad vyriausybės vadovas per atostogas su žmona mėgsta privatumą, todėl stengiasi išvykti iš Lietuvos be apsaugininkų. Be to, atostogaujant tik dviese – mažesnės išlaidos. Nereikia išleisti apsaugininkų į komandiruotę ir apmokėti jų pragyvenimo užsienyje.

„Šį kartą jūs apsirikote. Premjerą išlydėjo mūsų departamento pareigūnas“, – patikino VAD direktoriaus pavaduotojas Paulius Nemira.

Tačiau jis nepaneigė informacijos, jog kartais mūsų šalies vadovai taupumo sumetimais į užsienį išvyksta ir be apsaugininkų.

„Prezidentė nė karto nebuvo išvykusi be apsaugos, o Seimo vadovams bei premjerams per pastaruosius 5–6 metus yra tekę išvykti ir vieniems. Tokiais atvejais departamento pareigūnai juos palydėdavo iki lėktuvo trapo, o užsienio šalys, į kurias mūsų šalies vadovai tarnybiniais arba privačiais reikalais vykdavo, pasirūpindavo jų apsauga“, – teigė P. Nemira.

Pasak jo, Lietuva yra pasirašiusi tarptautinę konvenciją dėl saugomų asmenų, kuri galioja ne tik Europos Sąjungoje, bet ir kitose pasaulio valstybėse.

Todėl, kur benuvyktų mūsų šalies prezidentai, premjerai arba Seimo vadovai, užsienio šalys atlieka savo įsipareigojimus ir užtikrina jų saugumą iki pat išvykimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Chaosas

Ar ne per dažnai atostogauja ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS