Aukos dėl gaisro Alytuje plaukia iš viso pasaulio: tokia vienybė nustebino | Diena.lt

AUKOS DĖL GAISRO ALYTUJE PLAUKIA IŠ VISO PASAULIO: TOKIA VIENYBĖ NUSTEBINO

Alytaus miesto savivaldybė pinigines aukas dėl gaisro padangų perdirbimo gamykloje rinks iki antradienio.

Apie tai BNS informavo Alytaus mero atstovė Agnė Čeplinskienė. Ji teigė, kad savivaldybės vadovai nesitikėjo tokios gausios pagalbos.

„Buhalterės dirbo su ašaromis akyse, matydamos kaip žmonės aukoja, kaip greitai plaukia pinigai tiems žmonėms, kurie aria gaisre. Niekas nesitikėjo tokio palaikymo, vienybės. Net sunku tai paaiškinti. Kad ir kokia beviltiška situacija atrodytų, tokie dalykai įkvepia“, – teigė mero atstovė.

Savivaldybės duomenimis, specialiai atidarytoje sąskaitoje surinkta beveik 189 tūkst. eurų. Pinigai renkami nuo spalio 22 dienos.

Buhalterės dirbo su ašaromis akyse, matydamos kaip žmonės aukoja, kaip greitai plaukia pinigai tiems žmonėms, kurie aria gaisre.

Aukojo ne tik Lietuvoje gyvenantys žmonės – pavedimų sulaukta ir iš Didžiosios Britanijos, JAV, Airijos, Norvegijos, Švedijos, Italijos, Suomijos, Vokietijos, Nyderlandų, Estijos ir Liuksemburgo.

Buvo galima pasirinkti, kam aukoti lėšas, nurodant paskirtį – ugniagesių premijoms, ekstremalios situacijos likvidacijai ar jos likvidatoriams.

Ugniagesių premijoms paaukota 99,2 tūkst. eurų, gaisrą malšinti padėjusiems darbininkams – 35,9 tūkst. eurų, o ekstremaliai situacijai likviduoti – 34,5 tūkst. eurų.

Žmonės aukojo ir pavedimo paskirtyje nurodę „Nerka, laikykis“, „Mero sveikatai taisyti“ ar panašius užrašus, tokių aukų surinkta 19,2 tūkst. eurų. Šie pinigai bus skirti ugniagesiams.

Daugiausia lėšų į specialią sąskaitą pervedė parduotuvių tinklą „Norfa“ valdanti įmonė „Norfos mažmena“ ir parduotuves „Iki“ valdanti bendrovė „Palink“ – po 10 tūkst. eurų.

Po 5 tūkst. eurų paaukojo „Ergo“, „Stora Enso Lietuva“, „Šiaulių bankas“, po 2,5 tūkst. eurų pervedė „Marisa“, „Irseva“ ir „Glass LT“, buvo įmonių, kurios aukojo po 1 tūkst. eurų.

Po 2 tūkst. eurų paaukojo du fiziniai asmenys, vienas žmogus pervedė 1,5 tūkst. eurų, o keturi žmonės – po 1 tūkst. eurų. Mažiausia paaukota suma buvo 73 centai, taip pat buvo tokių, kurie paaukojo 77 ar 78 centus.

Savivaldybė ugniagesiams ir gaisrą numalšinti padėjusiems darbininkams pinigus ketina pervesti į jų sąskaitas po padėkos vakaro ateinantį ketvirtadienį.

Iki to savivaldybės taryba turės patvirtinti sumas ir premijas gausiančių žmonių pavardes. Pinigai bus skiriami tarybos sprendimu, kad jie nebūtų apmokestinti.

 

Milžiniškas gamyklos gaisras Alytuje

"Facebook" grupės "Alytaus miesto ritmas", Alytaus savivaldybės, KAM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

...

ValdinYkams į Alytų nusispjaut, va jau pats Aukščiausiasis ne tik kelionės nenutraukė, bet ir paskui PIRMA pas savo dukrą nuvyko: "Nepasiusit jūs, alytiškai".

tam adom

Garsiai nesukauk,lianzborgas uzgirs,bus kaip su Norvegu milijnu.KGB nesnaudzia.

adom

O kada surinks milijona?????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS