Aukštasis mokslas: antrajame stojimo etape – daugiau stojančiųjų nei pernai | Diena.lt

AUKŠTASIS MOKSLAS: ANTRAJAME STOJIMO ETAPE – DAUGIAU STOJANČIŲJŲ NEI PERNAI

Antrajame stojimo į aukštąsias mokyklas etape dalyvavo daugiau stojančiųjų nei pernai, antradienį pranešė Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO).

„Šiemet antrajame pagrindinio priėmimo etape dalyvavo daugiau stojančiųjų, mat, priešingai nei ankstesniais metais, savo prašymus galėjo registruoti ir asmenys, nedalyvavę pirmajame etape. Šiame etape jie galėjo įtraukti pageidavimus ir į valstybės finansuojamas, ir į nefinansuojamas studijų vietas“, – pranešime cituojamas asociacijos prezidentas Pranas Žiliukas.

Šiemet prašymus antrame etape pateikė 6,8 tūkst. stojančiųjų – beveik 1 tūkst. daugiau nei pernai. Iš jų 3,8 tūkst. pakviesti pasirašyti sutarčių su aukštosiomis mokyklomis, tarp jų – 2 tūkst. šiais metais mokyklas baigusių jaunuolių

Į valstybės finansuojamas ir nefinansuojamas su studijų stipendijomis vietas pakviesti beveik 1,3 tūkst. stojančiųjų: beveik 600 universitetuose ir 700 kolegijose.

Daugiausia kviečiama studijuoti į Vilniaus kolegiją, Vilniaus universitetą ir Kauno kolegiją.

Studijuoti valstybės nefinansuojamose vietose pakviesta 2,5 tūkst. stojančiųjų: universitetuose – 1 tūkst., kolegijose – 1,5 tūkst.

Daugiausia jiems išsiųsti kvietimai studijuoti Socialinių mokslų kolegijoje, Vilniaus universitete ir Vilniaus Gedimino technikos universitete.

Pakviesti studijuoti sutartis su aukštosiomis mokyklomis galės sudaryti nuo trečiadienio iki ketvirtadienio 17 valandos.

Nuo rugpjūčio 12 iki 15 dienos stojantieji galės dalyvauti papildomame priėmime. Jo metu bus suteikiama galimybė praeiti motyvacijos vertinimą, kuris vyks rugpjūčio 14 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS