A. Bilotaitė apie į Suomiją iš Rusijos plūstančius migrantus: kelia nerimą | Diena.lt

A. BILOTAITĖ APIE Į SUOMIJĄ IŠ RUSIJOS PLŪSTANČIUS MIGRANTUS: KELIA NERIMĄ

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pripažįsta, kad jai nerimą kelia iš Rusijos į Suomiją plūstantys migrantų srautai. Visgi, pasak jos, kol kas panašių tendencijų Lietuvos pasienyje su Rusija nepastebima.

„Lietuvoje mes stebime situaciją, kažkokių pakitimų ar naujų tendencijų nestebime, bet tikrai neramina tai, kas vyksta prie Suomijos sienos“, – pirmadienį žurnalistams sakė A. Bilotaitė.

„Tai kol kas nestebime prie mūsų sienos tokių procesų modus operandi, kai būtų per sienos su Rusijos Federacija pasienio kontrolės punktus organizuojami migrantai, kurie prašytų prieglobsčio“, – atkreipė dėmesį ministrė.

Visgi ministrė akcentuoja, kad tai yra instrumentalizuotas Kremliaus režimo veiksmas. Jos teigimu, panašūs procesai yra pastebimi ir Estijoje.

ELTA primena, kad Suomija ankstų šeštadienį uždarė keturis sienos su Rusija perėjimo punktus.

Suomija prie savo sienos su Rusija pastaruoju metu registruoja didėjančius dokumentų neturinčių migrantų skaičius. Helsinkis kaltina rusų pareigūnus, kad šie sąmoningai leidžia migrantams kirsti Suomijos sieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

kelia nerimą

kokios tai ministrės durnumas !!!

senas kavenskas

beje, o man nerimą kelia džiūstantys PAR Kriugerio draustinio šaltiniai ....na , tikrai - gyvūnai neturės kur atsigerti>>>

Jonas

Suomija tegul ir nerimauja ,prie ko tu čia kvailele.Lietuvoje pakankamai jau jų yra,gali perimti valdžią, be jokiu sunkumų..Taip ir bus manau, ruoškis Bilotaite ir ten jūs visi pabegti ,nes galite nespėti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS